EVN Топлофикация обявява начало на отоплителен сезон 2019/20 г. в Пловдив
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Ноември 2019 17:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
EVN Топлофикация обявява начало на отоплителен сезон 2019/20 г. в Пловдив

/КРОСС/ Дружеството напомня, че централното топлоснабдяване е сред най-екологичните, комфортни и безопасни начини за отопление

EVN Топлофикация започва поетапно подаване на топлинна енергия за всички свои битови и стопански клиенти считано от 4 ноември 2019 г. (понеделник).
С оглед на понижаването на температурите и с цел осигуряване комфорта на своите клиенти, дружеството обявява началото на отоплителен сезон 2019/20 г. Компанията вече започна подаването на топлинна енергия към някои жилищни и стопански сгради в Пловдив, които бяха заявили това преди официалното начало на сезона.

Пускането на отоплението ще се осъществи поетапно в следния ред, съобразен с нормативната уредба:
• детски заведения
• болнични заведения
• училища и други учебни заведения
• обществени и стопански сгради
• жилищни сгради.

За качествено пускане на отоплението е необходимо регулиращите вентили на радиаторите да бъдат отворени на максимум. Това ще позволи ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела и по-качествено отопление, а едва след това може да започне регулиране степента на загряване.

Дружеството призовава клиентите си да проверят индивидуалните разпределителни устройства (ИРУ) по радиаторите. В случай, че дисплеят на устройството е без показания да се обърнат към своя топлинен счетоводител.

В случай че през следващите дни температурите се повишат, модерните абонатни станции, с които разполагат всички сгради, захранвани с топлоенергия от EVN Топлофикация, ще се изключат автоматично. Това е възможно благодарение на инсталираните температурни датчици. По този начин дружеството повишава ефективността на работата на системата и позволява намаляване разходите на клиентите.

EVN Топлофикация напомня, че централното топлоснабдяване е сред най-екологичните, комфортни и безопасни начини за отопление.