Антонио Форчионе и Дженк Ердоган звезден двубой (Видео)
Секция: КУЛТУРА
01 Ноември 2019 18:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Антонио Форчионе и Дженк Ердоган звезден двубой (Видео)

/КРОСС/ На 3 ноември в София Лайф Клуб ще се срещнат двама виртуози на китарата - наричаният "Джими Хендрикс на акустичната китара" Антонио Форчоне и един от малцината всепризнати виртуози на фретлес китара и преподавател в Бъркли Колидж на този инструмент Дженк Ердоган.

Обичаният от българската публика Антонио Форчоне е израстнал в италианския град Монтечилфоне, наблюдавайки празничните процесии и вдишвайки атмосферата на вековната средиземноморска традиция.

Започва пътя си като уличен музикант в Лондон, за да стигне челните позиции в английските джаз класации, на които се нареждат 13-те му албума и до световните сцени, на които свири с музиканти като Пако де Лусия. 

Дженк Ердоган е виртуозен изпълнител на фретлес китара и тамбура, забележителен композитор и аранжор. Роден в Истанбул, където оформя уникалния си стил, изтъкан от преплитането на анадолската традиция и западноевропейската музика и култура.

Допълва ги със съвременния джазов изказ и с хармониите за уникалната си фретлес китара. 

Репертоарът, по който работят, се състои от емблематични авторски композиции на двамата музиканти и нови, специално композирани за случая пиеси.

video: https://www.youtube.com/watch?list=PLHRFpGSopzp7Zn0tdHs9VoXsElWx0QYwH&v=VE6B0ZMG4nk