Зелена вълна на европейските борси след оптимизъм в преговорите между САЩ и Китай
Секция: ИКОНОМИКА
05 Ноември 2019 11:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Зелена вълна на европейските борси след оптимизъм в преговорите между САЩ и Китай

/КРОСС/ Европейските акции поскъпват след изказване на търговския секретар на САЩ Уилбър Рос, в което той изрази надежди частичното търговско споразумение с Китай да бъде подписано до края на месеца. Това каза пазарният анализатор Джо Ийстън, Bloomberg Лондон, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

„Коментарът на Рос насърчи ръста в цените на акциите на компаниите от почти всички сектори в Европа, включително миннодобивния и енергийния, които имат големи експозиции към Китай“, посочи Ийстън. Той добави, че най-съществено поскъпват книжата на автопроизводителите.

„Изказване на търговския секретар на САЩ, че американските мита върху вносните автомобили може би няма да са необходими след продуктивни разговори с Европейския съюз и Япония даде тласък на акциите на производителите в сектора“.

„Акциите на авиокомпаниите също поскъпват след добрия отчет на Ryanair, който показа по-добър от очакваното брой на полетите на компанията и продажби на допълнителни услуги“, посочи още Ийстън.

Анализаторът коментира и търговията на валутните пазари.

„Еврото се търгува стабилно след по-добрите от очакваното данни за производството в еврозоната, докато британският паунд отслабва спрямо долара на фона на продължаващата работа на британските политици за провеждането на нови избори през декември“.