Киото забрани на туристите да снимат гейши
Секция: Туризъм
05 Ноември 2019 16:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Киото забрани на туристите да снимат гейши

/КРОСС/ Властите в Киото забраниха снимките в части от Квартала на гейшите в града след буря от жалби за тормоз и лошо поведение от чужди туристи, обзети от желанието да си направят перфектното селфи, пише в. „Гардиън“.

Забраната в кв. Гион включва глоба до 10 000 йени (82 евро), докато Киото и други популярни дестинации се борят с неочакваните ефекти от бума на посетители, който се очаква да продължи и след олимпиадата в Токио идното лято.

„Замърсяването с туристи“ е все по-голям проблем в Киото, където напливът в древни светилища и храмове е голям, и в Гион, в който чужденците се надяват да зърнат гейшите.

В отговор на оплаквания от местни жители и бизнеса, местните власти са сложили знаци край малките улички с предупреждения да не се правят снимки.

В проучване на 300 ресторанти и магазини в района оплакванията варират от хвърляне на отпадъци и тютюнопушене до блокиране на трафика и преминаването. Част от японците в квартала дори разказали как групи туристи обграждали таксита, превозващи гейши и преследвали жените по улицата в опит да ги снимат.