След пожара. Къде ще настанят обитателите на общинското общежитие в Димитровград?
Секция: Анализи
06 Ноември 2019 08:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
След пожара. Къде ще настанят обитателите на общинското общежитие в Димитровград?

/КРОСС/ Започва ремонтът на общинското общежитие за социално слаби в Димитровград, в което избухна пожар във вторник рано сутринта. От сградата бяха евакуирани всички 23-ма обитатели, а огънят й нанесе сериозни материални щети. Трима души пострадаха. Огънят бе потушен за около 30 минути, но изпепелява напълно три от стаите, част от покрива и коридора на сградата. Пожарът е тръгнал от стаята на психично болен мъж, който след инцидента е настанен в психиатрично заведение. По случая е образувано досъдебно производство. Разследва се неумишлен палеж.

Ремонтът ще започне още днес и се очаква да приключи до две седмици, заяви заместник-кметът на община Благоевград Светослав Стойков. Разчистването на отломките е започнало още вчера, а приоритетно е ремонтирането на покрива и подпокривната конструкция. Стойността на ремонта се изчислява на 30 000 лева. Мисли се и за инсталирането на противопожарна система в сградата, която е много стара, разкри Светослав Стойков, като от вчера „колегите от противопожарна защита мислят колко ще излезе".

Главният социален работник в „Социално подпомагане" в Димитровград Галя Зафирова заяви, че отново ще бъде предложено на психично болния мъж, от чиято стая тръгна пожарът, да бъде настанен в заведение за социални услуги от семеен тип, но отбеляза, че не може да се направи нищо „насила" срещу неговата воля.

В момента мъжът е в болница и се възстановява след пожара.