Купуване на гласове? Защо бизнесмен ще съди бившия кмет на Благоевград?
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Ноември 2019 08:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Купуване на гласове? Защо бизнесмен ще съди бившия кмет на Благоевград?

/КРОСС/ Мъжът от клипа, който разпространи бившият кмет на Благоевград, е подал жалба в полицията. Причината - Янко Попдимитров заяви, че е нарочен, че купува гласове в изборния ден и това, по думите му не било истината. След изборния ден бившият градоначалник на Благоевград - Атанас Камбитов, разпространи видео в социалните мрежи, на което се вижда Попдимитров, брат му и друго лице - новоизбраният общински съветник от листата на БСП Бисер Стойчев. От публикацията на Камбитов става ясно, че заснетите мъже се занимават с търговия на гласове и то пред една от изборните секции в града.

Попдимитров обаче настоява, че това е клевета. Паркирах си автомобила, до мен беше паркирал съвсем случайно Бисер Стойчев. Разменихме няколко думи, разясни в БТВ „Тази сутрин" той. Разказа, че представената размяна на пари в клипа всъщност е било предаване на ремонтиран телефон срещу заплащане от 30 лева. Попдимитров имал сервиз за телефони и брат му си дал апарата за ремонт.

Аз вадя телефон - давам му на брат ми. Телефонът беше за ремонт. Заплати ми ремонтчето. Имам магазин на главната улица в Благоевград. Знаеш ли какво е - всеки да те оприличава на някой цигански барон. Имам семейство, имам деца и си изкарвам парите по съвсем честен начин, разказа още благоевградчанинът.

По думите му никой от екипа на Камбитов не се е свързал с него, след като видеото е било разпространено. Попдимитров от своя страна вече е подал жалба срещу неизвестен извършител.