Сезонът на парното започва - въпросите към Топлофикация - София
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Ноември 2019 14:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сезонът на парното започва - въпросите към Топлофикация - София

/КРОСС/ Вчера „Топлофикация София" стартира общото включване на отоплението в столицата. В Сутрешния блок на БНТ говорителят на "Топлофикация" Елизабет Павлова даде повече подробности.

С приоритет са детските градини, болниците, училищата. На второ място ще започнем да включваме и сградите, етажните собствености, като се надяваме до края на седмицата, когато ще стане малко по-студено, да сме приключили с включването на жилищните сгради, каза още Елизабет Павлова. Така че хората да са на топло през почивните дни. И, разбира се, през следващите дни ще включим и офис сградите, държавните учреждения. По думите на Павлова дружеството е напълно готово за началото на отоплителния сезон. Ремонтите са приключили още към 1 октомври. Към днешна дата има малки аварии. Успяваме да се справим с тях в много по-кратки срокове, отколкото ни дава право нормативната уредба - до 48 часа, каза още Елизабет Павлова.

Контролирането на неправомерното използване на топлинна енергия винаги е било в рамките на етажната собственост. Когато получаваме сигнал от дадена етажна собственост, че съмнения, правим проверки. Хубавото е, че все повече сгради се оборудват с уреди за дистанционно отчитане, каза още говорителят на „Топлофикация-София".