Azure Arc отключва нови хибридни сценарии
Секция: Технологии
06 Ноември 2019 11:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Azure Arc отключва нови хибридни сценарии

/КРОСС/ Microsoft направи още една решителна стъпка в развитието на облака с Azure Arc - набор от технологии, които отключват нови хибридни сценарии за клиентите, като привеждат услугите и управлението на Azure към всяка инфраструктура. Компанията представи Azure Arc на конференцията Microsoft Ignite 2019 в Орландо, Флорида.

Стотици милиони облачни Azure ресурси се организират, управляват и подсигуряват ежедневно от клиентите на платформата. Azure Arc разширява тези възможности за управление до Linux и Windows сървъри, както и към Kubernetes клъстери във всяка инфраструктура в локални, мулти-облачни и периферни (edge) среди.

Предприятията разчитат все по-често на хибриден технологичен подход, за да се възползват от локалните инвестиции и в същото време да използват облачните иновации. Тъй като повече бизнес операции и приложения се разширяват, включвайки крайни устройства и множество облаци, хибридните възможности трябва да им позволяват да работят безпроблемно на локални, мулти-облачни и крайни устройства, като същевременно гарантират управление и сигурност във всички разпределени места. Без съгласуваност в тези среди, разходите и сложността растат експоненциално, подчертава Microsoft.

Още от самото си създаване Azure предоставя хибридни възможности и Microsoft продължава развитието в тази посока. Преди две години компанията въведе Azure Stack, за да позволи разгръщане на постоянен облачен модел на място. През последната година Microsoft разшири Azure, предоставяйки DevOps за всяка среда и всеки облак, активира облачна защита срещу заплахите за сигурността на всяка инфраструктура и отключи възможността за AI когнитивни услуги навсякъде.
„В Microsoft разбираме, че хибридните облачни възможности трябва да се развиват, за да позволят иновации навсякъде, като същевременно осигуряват безпроблемна разработка, внедряване и управление", каза Джулия Уайт, корпоративен президент за Azure.

Благодарение на Azure Arc, клиентите вече могат да прилагат последователен и унифициран подход за управление на техните различни среди, използвайки стабилни, доказани средства като Azure Resource Manager, Azure Shell, Azure Portal, API и Azure Policy.

Разработчиците могат да създават контейнерни приложения с инструменти по свой избор, а ИТ екипите да гарантират, че приложенията се внедряват, конфигурират и управляват еднакво с използване на GitOps-базиран мениджмънт на конфигурирането.

И накрая, Azure Arc улеснява прилагането на облачната сигурност в среди с централизиран контрол на достъпа и политики за сигурност.
Източник Технюс