Продължават мероприятията по повод празника на Сухопътни войски
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Ноември 2019 15:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Продължават мероприятията по повод празника на Сухопътни войски

/КРОСС/ „Като цяло годината е добра за нас. Успешно продължаваме да изпълняваме задачите по трите мисии на Българската армия. Бяхме там, където и когато имаше нужда от нас.....", каза командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов по време на стрелбите, които се състояха днес, 06.11.2019 г., на учебен център „Сливница" и отговори на всички поставени журналистически въпроси.

Той коментира още, че броят на постъпилите войницив Сухопътните войски е по-голям от броя на напусналите, както и това, че мерките, които се предприемат от министър Каракачанов и информационната кампания на министерството на отбраната „Бъди войник" дават своите резултати.
С военно-приложен многобой в продължение на два дни и турнир по стрелба със стрелково оръжие продължиха мероприятията по повод празника на най-големия вид Въоръжени сили - Сухопътните войски - 19 ноември. През тази година той съвпада с отбелязването на 134-ата годишнина от Сръбско-българската война.
В спортната надпревара участваха 12 отбора от формированията на войските, журналисти от национални и регионални медии и представители на Асоциацията на военните аташета, акредитирани в Република България.
В отборното класиране по военно-приложенмногобой между формированията от Сухопътните войски първото място зае Алпийският полк - Смолян, второто -55-ти инженерен полк - Белене, третото - Център за подготовка на специалисти - Сливен, а четвъртото и петото и си поделиха отборите на 78-ми батальон за осигуряване - Г.Баня и 110-ти логистичен полк- Пловдив.
В турнира по стрелба за представителите на средствата за масова информация, след оспорвана борба първото място зае Асен Бояджиев от Българската телеграфна агенция, второто - Димитър Илиев от в. „Българска армия", атретото - Димитър Ставрев от клуб „Оръжие".
От представителите на Асоциацията на военните аташета, акредитирани у нас първо място зае полковник ДмитруЛукашук-аташе по отбраната на Украйна,второто - подполковник ОлександърБаджук-военно и военноморско аташе на Украйна и третото място подполковник Алексей Бражник-помощник военен аташе на Руската федерация.
Генерал-майор Михаил Попов награди журналистите, отразявали най-активно дейността на Сухопътните войски през годината - Александър Марков - репортер в Българската национална телевизия, Добромир Видев - репортер в Българското национално радио, Венцислав Жеков - редактор във в."Българска армия" и Радослав Везирев - репортер във Военния телевизионен канал.
Г-н Николай Минков - репортер в Българската национална телевизия заслужено получи приза за цялостен принос в отразяване на събитията във войските.
"Вашето желание, хъс и екипна работа, които показахте днес в този турнир, за мен е най-важното. По- добрите резултати вече идват..." се обърна командирът на Сухопътните войски към отборите на военнослужещите.
Той благодари на представителите на Асоциацията на военните аташета за това, че уважиха поканата да участват в турнира и изрази увереността си, „че нашите градивни взаимоотношения ще продължават да се развиват и в бъдеще", а в приветствието си към журналистите изтъкна тяхната заслуга, че „благодарение на Вас българското общество е винаги навременно информирано за нашите успехи и проблеми, за динамиката на нашето ежедневие".