БСП Искър с декларация
Секция: ПОЛИТИКА
09 Ноември 2019 14:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БСП Искър с декларация

/КРОСС/ До

Г-н Бойко Борисов, Министър председател на РБ и председател на ПП ГЕРБ

Г-жа Йорданка Фандъкова, Кмет на СО и зам.-председател на ПП ГЕРБ

Специализираната прокуратура

МВР и ДАНС

Административен съд София град

ЦИК и ОИК Столична община

Средствата за масова информация

 

 

Д Е К Л А Р А Ц И Я

 

 

Районният съвет на Българската социалистическа партия в район Искър, Столична община изразява своето възмущение срещу манипулациите, нарушенията и фалшификациите при провеждане на предизборната кампания и на изборите и при отчитане на изборните резултати, както и срещу контролирания и купен вот, вотът под административен натиск в район Искър и в Столична община, довели до опорочаване на резултатите от изборите, до подмяна и промяна на избора и на гласовете на гражданите.

Към всички вече внесени в ЦИК, ОИК Столична община, АССГ и в другите институции сигнали, жалби и оспорвания ОФИЦИАЛНО ПРЕДСТАВЯМЕ на ИНСТИТУЦИИТЕ и МЕДИИТЕ скандални видео записи от изборния ден - 3.11.2019 г. (деня на балотажа), на които ясно се виждат действията, контактите, координацията и сътрудничеството между лицето Ивайло Елков Цеков (кандидат за кмет на район Искър от ГЕРБ/СДС) и редица известни на органите на реда и на много граждани на района лица, за които публично в район Искър се знае, че се занимават с покупко-продажба на гласове, с други нерегламентирани дейности, част от тях са известни със скандална репутация и вероятно са и с висящи съдебни дела, с обвинения и с присъди. В края на изборния ден изборните резултати от СИК със смесено население показват драстично голяма разлика в гласувалите за кандидата Цеков. За разлика от повечето секции в район Искър, в които води и побеждава Борис Цветков. Гласовете в тези СИК, осигурени при видимо взаимодействие и координация с тарторите на ромите и на криминално проявени лица в район Искър осигуряват преднината от 114 гласа (според ЦИК и ОИК СО) на кандидата Цеков.

Всички граждани, свидетели на случилото се в район Искър настояват за истинско и задълбочено разследване на всичко около заснетите контакти и лица.

Настояваме лично Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова да проверят сигнала, всички факти и обстоятелства, да съдействат на органите за изземане на записите от видео камерите и за осигуряване на всички необходими доказателства, необходими за проверката на фактите и на данните в сигнала.

 

РС на БСП Искър настоява:

1. Бойко Борисов ясно да заяви своята позиция и публично да се разграничи от действията на своя кандидат за кмет на район Искър и дори ДА ГО ОТТЕГЛИ (както е правил в подобни случаи) ИЛИ ТВЪРДО ДА ЗАСТАНЕ ЗАД НЕГО и ДА ГО ПОДКРЕПИ като свой КМЕТ и да подкрепи методите, с които е избран. В противен случай, Бойко Борисов признава своето поръчителство и закрила на тези недопустими и незаконосъобразни действия и практики.

2. Йорданка Фандъкова ясно да заяви своята позиция и публично да се разграничи от действията на своя колега кандидат за кмет на район Искър като го извади от екипа и. В противен случай излиза че признава своето поръчителство и изгода от тези недопустими и незаконосъобразни действия.

3. МВР, Специализираната прокуратура и другите компетентни органи НЕЗАБАВНО ДА ИЗЗЕМАТ ЗАПИСИТЕ от КАМЕРИТЕ на ОБЕКТИТЕ и съберат и анализират всички други факти и данни, задълбочено да разследват сигналите за нарушенията на ИК чрез купуване на гласове при взаимодействие с криминално проявени лица, лица с висящи дела, лица с влезли в сила присъди и др. известни на органите и на гражданите лица с прякори, тартори на етнически и криминални групи в район Искър. Искаме отговор има ли отклонили ли се от правосъдието лица, както подсъдими, издирвани или обвиняеми на видео записите!

4. СОС и СО с участието на представителите на гражданите от района да направят обстойна проверка на действията на администрацията на район Искър при класиране, настаняване и контрола на ползването под наем на общински жилища в район Искър; има ли настанени лица, неотговарящи на условията, има ли лица с просрочени задължения към СО и към Топлофикация София АД, в какъв размер и защо и от кого са допуснати.

5. АССГ, ЦИК и ОИК Столична община да разгледат редицата конкретни сигнали, жалби и оспорвания както на целия изборен процес и на избора на кмет на район, а така също и на конкретните резултати в редица СИК и да спрат изпълнението на решението за обявяване на избран за кмет на район Искър (и да не допускат заклеване и встъпване в длъжност) преди съответните институции да излязат със своите решения и докато решенията им не влязат в законна сила.

РС на БСП Искър стартира ГРАЖДАНСКА ПОДПИСКА с Искане за реалния резултат от проведените избори за кмет на район Искър чрез повторно преброявяне на подадените гласове (а ако не е възможно - за касиране на избора за кмет и нов избор за кмет на район), както и за спешно решаване на важни за гражданите на района проблеми като: незабавно започване и завършване на отчуждаването на частните земи в парка до езерото, в парка до 108 СУ и в пространства, отредени за озеленяване; за решение на СОС за премахване на оградите в такива терени за срок до 3 години; за незабавни преговори за възстановяване на пешеходния достъп и връзка между Дружба 2 и Дружба 1 покрай Кауфланд; за започване на основен ремонт на ул. Димитър Пешев; за незабавно въвеждане на довеждащ вътрешноквартален (електро)транспорт и др.

РС на БСП Искър декларира своята готовност да отстоява исканията на гражданите от район Искър с всички позволени от законите на страната средства вкл. и с протести в район Искър и пред Столична община.

 

 

9.11.2019 г. Районен съвет на БСП Искър