Проектът „Живот за птиците“ с номинация за престижни европейски награди за комуникация
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Ноември 2019 10:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Проектът „Живот за птиците“ с номинация за престижни европейски награди за комуникация

/КРОСС/ Проектът „Живот за птиците“, изпълняван от ЧЕЗ Разпределение България в партньорство с Българско дружество за защита на птиците /БДЗП/, е сред номинираните на престижните награди за най-добрите проекти в сферата на връзките с обществеността и маркетинговите комуникации в Европа European Excellence Awards 2019, категория „Енергетика“.

 “Живот за птиците“ е проект за защита на птиците от досега им с електроразпределителната мрежа, съпътстван от мащабна информационна кампания, съгласно предварително изготвена стратегия.

От старта на проекта в началото на 2018 г. до момента са организирани 5 медийни събития в различни региони на България, произведени са два информационни филма, над 120 публикации и 12 интервюта.

В рамките на популяризирането, след проведен конкурс за рисунки, са изрисувани 7 електроразпределителни касети в Перник и Враца, изготвени са множество рекламни материали, поддържа се и уебсайт на проекта.

Победителите в конкурса Excellence Awards 2019 ще бъдат отличени в Лисабон на 28-29 ноември сред водещи представители на европейските маркетингови комуникации и връзките с обществеността.

„Живот за птиците“ е с официално наименование „Опазване на застрашени видове птици чрез обезопасяване на опасни за тях въздушни електропроводи в защитени зони от Натура 2000 в Западна България“, LIFE16NAT/BG000612 и е с бюджет от 2,65 млн. евро, съфинансирани от програма LIFE на Европейския съюз.