Професор по история в Русия уби и разчлени любовницата си
Секция: Русия
10 Ноември 2019 12:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Професор по история в Русия уби и разчлени любовницата си

/КРОСС/ Известен руски историк призна, че е убил любовницата си – бивш студентка – след като в река бе намерена раница с отрязани женски ръце.

Това съобщиха световните агенции.

63-годишният Олег Соколов е бил пиян и е паднал в реката, докато се опитвал да изхвърли части от тялото. Тогава полицията открила обезглавеното тяло на 24-годишната Анастасия Йешченко в дома му.

Проф. Соколов е експерт по Наполеон, удостоен с ордена „Légion d’Honneur“ на Франция.

„Той призна вината си“, заяви адвокатът му Александър Почуев и добави, че съжалява за стореното и сега сътрудничи на полицията.

Съобщава се, че проф. Соколов е казал на полицията, че е убил любимата си по време на спор и след това е отрязал главата, ръцете и краката й.

Той е планирал да се отърве от тялото, преди да се самоубие публично, облечен като Наполеон.

Почуев заяви, че проф. Соколов – който е подложен на болнично лечение за хипотермия – може да е изпаднал в стрес, твърди адвокатът му.

Историкът е написал няколко книги за Наполеон, а също така е съдействал като исторически консултант по няколко филма. Той и Йешченко са работели заедно по няколко творби. Двамата са изучавали френската история и са се наслаждавали на носенето на костюми от периода, като проф. Соколов се обличал като Наполеон.

Студентите го описват като талантлив преподавател, говорещ френски и подражаващ на Наполеон, но и като „ненормалник“, наричал любимата си „Жозефин“ и желаещ да се обръщат към него със „сир“.

Той е и член на Францискския институт за социални науки, икономика и политика (ИСЕП), който в събота заяви, че го отстранява от позицията му в научния комитет.

„Ние с ужас научихме за жестокото престъпление, за което е виновен Олег Соколов“, се казва в изявление. „Никога не бихме могли да си представим, че той може да извърши толкова отвратително деяние“, се добавя в изявлението.

ИСЕП е основан от племенницата на крайнодясната лидерка Марин Льо Пен и бившия депутат от крайнодясната партия Национален фронт.