Предстоящи събития в страната на 11 ноември
Секция: Предстоящи събития
11 Ноември 2019 07:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 11 ноември

/КРОСС/ *** София

От 09.00 часа в комплекс „Спортна София 2000" в Зона Б5 ще започнат състезанията от 32 Национален шампионат за деца в риск.

От 09.30 часа I-20 състав на Софийски градски съд ще гледа гражданско дело срещу Столична община за мръсния въздух в София.

От 09.45 часа в литературен клуб „Перото" в НДК се организира форумът Младата Кръгла маса.

Неврохирургът доц. д-р Зафер Оркун Токташ ще проведе безплатни консултации за мозъчни тумори и гръбначни заболявания в център „Медикъл Караджъ".

От 10.00 часа в Чешкия център в София на ул. „Г. Раковски" № 100 ще се състои пресконференция на тема „Нежната революция. 30 г. по-късно".

От 10.00 часа в Конферентната зала в Ректората на Софийския университет „Св. Кл. Охридски" ще бъде открита Петнадесетата национална конференция по етика „Етика и технологичен риск".

От 10.30 часа в УМБАЛ „Александровска" ще се проведат безплатни изследвания за инфекция с вируса на хепатит С при мъже и жени.

От 10.30 часа в Централна поща на ул. „Гурко" № 6 ще бъдат пуснати в употреба пощенско-филателни издания.

От 10.30 часа в Гербовата зала на „Дондуков" № 2 президентът Румен Радев ще връчи националния флаг на участниците в 28-та българска Антарктическа експедиция.

От 11.00 часа в района на НДК ще бъде засадено лирово дърво в памет на хората, след чиято смърт, благодарение на дарените органи са спасени човешки животи.

От 14.00 часа в заседателната зала на ЧЕЗ на бул. „Цариградско шосе" № 159 ще се проведе търг за продажба на неенергиен обект в гр. Симитли.

От 14.30 часа 25 състав на Софийски градски съд ще гледа дело срещу Румен С., обвинен за укриване на данъци в особено големи размери.

От 15.00 часа в Общинската избирателна комисия на ул. „Московска" № 33 ще бъдат внесени жалби на издигнатите и подкрепени от БСП кандидати за кметове на столичните райони „Искър", „Люлин" и „Красна поляна" срещу решенията, с които са обявени за избрани кметовете на посочените райони.

От 17.30 часа пред Министерство на земеделието, храните и горите ще се проведе Национален протест на пчеларите под надслов „Стоп на геноцида над българския народ". Шествието ще стигне до Съдебната палата и Парламента.

От 18.00 часа в Литературния клуб на Столична библиотека на пл. „Славейков" № 4 ще се проведе среща с Анджела Родел - преводач на м. ноември в Столична библиотека.

От 18.30 часа в Гьоте-институт на ул. „Будапеща" № 1 ще се открие международното издание на изложбата Pass the Ammo, с която се отбелязва 30-годишнината от падането на Берлинската стена.

От 18.30 часа протестиращи ще затворят „Цариградско шосе" във връзка с отваряне на център за лечение на наркозависими лица на територията на УМБАЛ „Света Анна."

От 20.00 часа в Зала 1 на НДК ще се проведе концерт на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени".

*** Асеновград

От 11.00 часа в Зала № 2 на Районния съд ще се разгледа дело срещу Георги Т. за причиняване на материални щети.

*** Благоевград

От 10.00 часа в зала „22 септември" ще се проведе първа сесия на ОбС - Благоевград.

От 13.00 часа в Университетски център - Бачиново ще бъде открита Национална научно-практическа конференция на тема: „Системноструктурни подходи за подобряване на противодействието срещу корупционни престъпления в Република България".

*** Варна

От 08.30 часа в притвора на храм „Св. Атанасий" ще бъде отслужена Света Литургия.

От 11.00 часа в Радио Варна ще се състои пресконференцията посветена на връчването на Наградите на клуба за изявени средношколци за 2018-2019 година "Ротари-Евксиноград", която ще се проведе както следва.

От 13:00 часа в зала „Пленарна" на община Варна ще се проведе първото заседание на новият общински съвет. То е свикано със заповед на областния управител Стоян Пасев съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация.
Преди началото на тържествената сесия клетва ще положат избраният за нов мандат кмет на Варна Иван Портних, кметовете на райони и на населени места в общината, както и всички 51 съветници.

От 15.30 часа в Градската концертна зала ще се проведе Лектория за медицинската общност на тема „Диабет в детска възраст - превенция и лечение".

*** Горна Оряховица

От 10.30 часа ще се състои заседание на Общинския съвет.

*** Добрич

От 09.30 часа в Детска градина № 8 ще се проведе куклен спектакъл „Забързана приказка".

От 19.00 часа в Концертна зала на Младежки център - Добрич ще се състои Комедийно шоу „беше ми 100лично".

*** Дупница

От 11.00 часа в залата на Община Дупница ще се проведе първо заседание на новоизбрания Общински съвет.

*** Ловеч

От 10.00 часа в читалище „Наука-1870" ще се проведе тържествено заседание на новоизбрания Общински съвет на Ловеч.

*** Пловдив

От 09.15 часа 10 наказателен състав на Районния съд ще гледа дело срещу Димитър В. и Петър П. за причиняване на имотни вреди в особено големи размери.

От 09.30 часа в зала № 1 Окръжният съд ще разгледа дело срещу Димитър Т. за причиняване на смърт по непредпазливост при катастрофа.

От 10.00 часа в Зала № 1 на Апелативен съд ще се гледа делото срещу иранския гражданин В.Н. за незаконно пренасяне на суров морфин.

От 10.00 часа в зала „Съединение" на Регионалния исторически музей ще се състои първото заседание на новоизбрания Общински съвет.

От 11.00 часа в 10 зала Окръжният съд ще гледа делото срещу Ивелин А. за умишлено убийство.

От 18.00 часа в Радио Пловдив на ул. „Дондуков" № 2 ще бъде открита изложба от епиграми и карикатури.

*** Пловдив/Община Родопи

От 15.00 часа в зала Общински съвет ще се проведе среща за представяне на програми за деца в риск на Фондация „За Нашите Деца".

*** Полски Тръмбеш

От 16.00 часа ще се състои заседание на Общинския съвет.

*** Радомир

От 10.30 часа в салона на Народно читалище „Напредък - 1895" ще се проведе тържествена сесия на новоизбрания Общински съвет.

*** Русе

От 14.00 часа ще се състои заседание на Общинския съвет в Русе.

*** Сапарева баня

От 14.00 часа ще се проведе първото заседание на Общинския съвет.

*** Смолян

От 14.30 часа в Административен съд - Смолян ще се разгледа дело по жалба на Ж.Ч., З.Ч. и П.Б. против решение № 115-2109-МИ на Общинска избирателна комисия - Девин за избора на общински съветници в община Девин.

*** Стара Загора

От 12.00 часа в Актовата зала на II ОУ ще бъде открит Национален конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ" по повод Славейковите дни в училището.
От 17.00 часа във фоайето на първия етаж в сградата на Община Стара Загора ще се проведе среща разговор с уредник на къщата музей на Яворов в Чирпан.

*** Стражица

От 13.00 часа ще се проведе заседание на Общинския съвет.

*** Хасково

От 11.00 часа между селата Войводино и Орлово министър Теменужка Петкова ще провери напредъка на строителните дейности по изграждането на междусистемната газова връзка Гърция-България.

От 11.00 часа в сградата на читалище „Заря" на пл. „Свобода" № 11 българският комисар Мария Габриел ще участва в Ден на дигиталните знания и умения под мотото „Програмираме и творим заедно".

*** Шумен

От 10.00 часа в зала 363 на общината ще се проведе заседание на новосформирания Общински съвет.