Асад: Войната в Сирия е миниатюрен модел на третата световна
Секция: Интервюта
11 Ноември 2019 08:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Асад: Войната в Сирия е миниатюрен модел на третата световна

/КРОСС/ Президентът на Сирия Башар Асад даде първото си интервю за чуждестранна медия от юни 2018 година. В интервюто за телевизия RT коментира информация за сирийско-руските „двойни удари“.

„На Запад се популяризират много фалшиви версии, които показват, че сирийската армия умишлено и необосновано убива цивилното население и онези, които се наричат Белите каски там … или някои от болниците, в които терористите са оборудвали щаба си … Така че, казват, че сирийската армия атакува хуманитарни цели, така че цивилното население страда, но в действителност не е така: цивилното население избяга от своите региони и се премести на територии, контролирани от правителството навсякъде – не само в Източен Алепо", каза Асад в отговор на въпрос за сирийско-руския двоен удар, в който въздушните сили на двете страни атакуваха област в източната част на Алепо, а след това, при пристигането на спасителните служби, бяха нанесени многократни удари.

„Що се отнася до източната част на Алепо, хората все още живеят в тези райони, които сега са контролирани от правителството … Защо не ги убихме тогава? Защо не избягаха в Турция? Това само по себе си служи като опровержение на казаното от Запада“, добави Асад.