Веско Ешкенази: 50 - Юбилеен концерт
Секция: КУЛТУРА
11 Ноември 2019 12:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Веско Ешкенази: 50 - Юбилеен концерт

/КРОСС/ На 17 март 2020 година, виртуозът Веско Ешкенази ще застане на сцената на Зала 1 на НДК в гр. София, за да сподели с българската публика неговият 50 годишен юбилей. 50 години живот, чийто смисъл е цигулката.

Той се обръща към нея с "ТЯ", а "ТЯ" го дарява със сцени и публика, за която той самият дори не може и да си мечтае. Двамата са комбинация от емоция, експлозия, себеотдаване и компромиси.

За предстоящия юбилей, Веско подготвя една нетипична за него шарена програма от произведения, извън рамките на класикът който е. Концертът ще се състои под съпровода на Плевенската Филхармония, а диригент ще бъде не кой да е а човекът, израснал рамо до рамо с Веско – неговия брат, Мартин Пантелеев.

В две концертни части, публиката ще се наслади на любимите класически призведения на Веско, както и на гости, с които той работи през годините. Такива са Людмил Ангелов, МИРО, Дани Милев, Люси Дяковска и други.
Дамата, която ще разкаже моменти от живота на Веско все още е тайна.

Произведения като "Рапсодия в синьо" , "Libertango", "Monti Csardas", "Не сега", "Лунната соната", "Adagio" и други, ще прозвучат по нечуван до сега начин.

Веско Ешкенази е музикант, носител на много отличия за приносът му в музиката не само в България, а и в Холандия, но и личност, която на 17.09.2019 беше удостоена със званието "Почетен гражданин на гр. София".

Концертът се представя с подкрепата на Столична Община, НДК и медийните партньори Btv Media Group и Bradio Group.

Билети:
Мрежата на EVENTIM
Каста на Cantus Firmus в Зала България.
Билетен център в НДК.