Аз съм недоверчив и уикенда се качвам на колата, и си обикалям по строежите
Секция: Коментари
11 Ноември 2019 14:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Аз съм недоверчив и уикенда се качвам на колата, и си обикалям по строежите

/КРОСС/ "Аз съм недоверчив и в събота и неделя се качвам на колата, и си обикалям по строежите", каза премиерът Бойко Борисов на новия посланик на САЩ Херо Мустафа, която вози в своя автомобил, по време на инспекция на изграждането на интерконектора с Гърция.

Той отбеляза, че вчерашната му проверка е показала, че на строежа на автомагистрала "Хемус" между Белокопитово и Буховци вчера следобед е имало над 100 работници и машини.

По време на инспекцията по изграждането на междусистемната газова връзка Гърция - България днес Борисов пусна още няколко запомнящи се изказвания. "Ако не правим магистрали и газопроводи, няма да идете да търсите там", обърна се той към археолозите, които показаха какво са намерили до момента на 25-те обекта за проучване по трасето на бъдещия газопровод.

"Всичко, което е образование, наука, археология, увеличаваме (парите - бел. авт.), защото няма реставратори. Ето, един реставратор има и само него ми показвате", каза още премиерът. "Нека в университетите да започне по-голям прием на археолози. Ще обучим реставратори, само пиари и пиарки произвеждаме. Нека обучим археолози, реставратори – това е привлекателно и интересно за младите хора", каза още Бойко Борисов.

Той посъветва присъстващия на мястото реставратор да си направи една школа, която Министерството на образованието да финансира и в нея да се обучават реставратори и археолози. "И действайте. От мен финансирането. Ще осигурим, 50, 60, 100 щата - ще ви ги дам", щедро обеща премиерът.