„Доза Щастие“ е изненадата в българския бокс офис
Секция: КУЛТУРА
12 Ноември 2019 08:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Доза Щастие“ е изненадата в българския бокс офис

/КРОСС/ Лентата, базирана на истинската история на Весела Тотева, беше видяна от близо 10 000 зрители за 1 уикенд.

Българското кино изживява един от най-добрите си периоди за последните няколко години.

В рамките само на месец по екраните в България тръгнаха цели 4 български заглавия, а 2 от най-чаканите ленти за есента – „Доза Щастие“ на Яна Титова и „В кръг“ на Стефан Командарев, имаха премиера в един и същи ден, което се случва за първи път в историята на родното филмопроизводство. 

За вниманието на българските киномани се бореха още и холивудските продукции “Доктор Сън“ (по Стивън Кинг), Терминатор: Мрачна съдба, семейните „Господарка на Злото 2“ (Дисни), „Семейство Адамс“, „Не си играй с огъня“.

По данни на Национален Филмов Център най-голям зрителски интерес за периода 08.11-10.11 (петък-неделя) са генерирали три заглавията, които имат почти равни резултати, а именно „Семейство Адамс“ – 9782, „Доза Щастие“ – 9436 и „Господарка на Злото 2“ с 9215 зрители.

Предварителните очаквания на киноразпространителите бяха второто място да бъде заето от новия филм по Стивън Кинг „Доктор Сън“, а лентата за живота  на Весела Тотева и нейната дъщеря Валя да се конкурира единствено с другото българско заглавие „В кръг“.

Новият филм на Стефан Командарев е привлякъл вниманието на 3780 зрители.

Специалистите обясняват разминаването между предварителните очаквания и реалните резултати на „Доза Щастие“ с кампанията, която е успяла да накара много млади хора и родители да посетят филма.

„Този уикенд имаше много нова публика в нашите зали, хора които отдавна не са ходили на кино. Обикновено това се случва, когато има силно българско заглавие по кината.

„Доза Щастие“ разглежда тема табу за българите, а по принцип подобни филми имат много слаби резултати у нас. В случая го разглеждаме, като изключение и приятна изненада.“ – коментираха от популярна киноверига. 

Валентина Каролева, която играе главната роля във филма за живота на майка си, споделя: „През изминалите 2-3 дни срещнах случайно няколко човека, тъкмо излизащи от прожекция на „Доза Щастие“, и всеки от тях реагираше по един и същ емоционален начин, прегръщаше ме и казваше, че този филм го е разтърсил. Силно вдъхновена съм от реакциите на публиката и смятам да продължим делото на мама и нейната фондация.“

„Доза щастие“ е вече по кината в цялата страна.

Трейлър:

video: https://www.youtube.com/watch?v=l08wBPBIqZE

Линк към официалния сайт: https://a-dose-of-happiness.com/

Линк към Facebook: https://www.facebook.com/aDoseOfHappiness/