Връзката между образованието и бизнеса се усилва?
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Ноември 2019 11:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Връзката между образованието и бизнеса се усилва?

/КРОСС/ Инициативата „Мениджър за един ден“ вече има 18-годишна история. Повече за нея и за възможностите, които предлага, разказаха Милена Стойчева, изпълнителен директор на JA България, Илона Йорданова, 108 СУ "Никола Беловеждов", и Кристиан Милев, студент по Право, в предаването „Смарт час“ с водещ Живка Попатанасова.

Според Стойчева увеличаващият се интерес към инициативата с всяка следваща година доказва важността на включването на практиката в образователния процес.

„Връзката между образованието и бизнеса се засилва във времето. Най-добрият модел на работа е този на партньорството и той ще се утвърждава“.

По думите на Йорданова, която участва в инициативата за втора поредна година, най-ценното, с което тя допринася, са знанията.

Като основно качество, което всеки мениджър трябва да притежава, тя посочи възможността да приема предизвикателствата и да не показва страх пред екипа си.

„В бъдеще работните места ще са дистанционни и всичко да се случва виртуално“, смята още Йорданова.

„Важно за мениджърът е да обича работата си, да влиза на работното място с усмивка на лице, да се грижи всички служители да са мотивирани“, изтъкна Милев.

Той обаче смята, че ключово за професиите на бъдещето ще бъде възможността за повече време за отдих и по-приятелската работна среда.

„Човек трябва да има гъвкаво работно време и при невъзможност да се яви на място да успее да свърши работата си и вкъщи“.

„Не можем да предвидим какви точно ще са уменията на бъдещето. Трябва да се научим постоянно да бъдем гъвкави, да не се спираме пред трудностите и да бъдем отговорни към себе си и към средата, в която работим“, заключи Стойчева.