Станислав Владимиров: Вината за водния режим изцяло е на ВиК дружеството в Перник
Секция: ПОЛИТИКА
14 Ноември 2019 08:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Станислав Владимиров: Вината за водния режим изцяло е на ВиК дружеството в Перник

/КРОСС/ "Вчера получих обаждане от премиера Бойко Борисов. Той разпореди в кратки срокове и много оперативно да се търсят различни варианти и решения за излизане от тежката ситуация, пред която е изправена община Перник. За съжаление ръководството на ВиК Перник все още не ни е предоставила необходимата ни информация, за да можем да вземем обосновано решение", каза пред БНР новият кмет на Перник Станислав Владимиров за водния режим там и заяви, че очаква премиерът да се намеси и в този проблем и изрази очакване да има наказани за причиняването на изпитанията пред толкова много хора.

"ВиК не е предприело никакви мерки по ограничаването на оттока от язовир "Студена", за да не се стигне до тази ситуация, в която се намираме в момента", каза Станислав Владимиров в предаването "Преди всички" по "Хоризонт" и уточни, че преди два месеца и половина е задал въпрос от парламентарната трибуна, като действащ тогава депутат от "БСП за България", към министър Петя Аврамова, за да насочи вниманието към задаващата се криза, но не е имало последващи действия.

"Изцяло вината е във ВиК дружеството в Перник", категоричен бе кметът на общината и добави, че премиерът го е уверил, че следи темата и е поискал да има постоянна информация за всички действия на неговите подопечни: 

"Няма да му спестя нищо и се надявам от негова страна да се вземат бързи мерки и да бъдат наказани виновните", заяви Станислав Владимиров.

"Радвам се, че има сигнали от изпълнителната власт, че ще бъде направена проверка как е управлявано ВиК дружеството", каза още Владимиров и уточни, че има уверение, че ще бъдат отпуснати средства от Министерски съвет за всичко, което е необходимо, за да бъде решен водният проблем на Перник. По думите му остава 18 ноември като дата за въвеждане на воден режим в града.