Предстоящи събития в страната за 15 ноември
Секция: Предстоящи събития
15 Ноември 2019 08:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 15 ноември


/КРОСС/ Карея.
Президентът Румен Радев ще посети Света гора.
***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.
***
София.
От 08.15 часа хотел „Хилтън", зала „Мусала I", ще се проведе Втори национален конгрес по спешна медицина.
***
София.
От 08.30 часа, в кабинет №208, намиращ се на втория етаж в Поликлиника-ВМА, специалисти от Клиника „Очни болести" на Военномедицинска академия (ВМА) ще се включат в националната кампания за безплатни прегледи за диабетна ретинопатия.
***
София.
От 9.30 часа в „Дом на Европа" (Представителството на ЕП и ЕК), ул. „Г. С. Раковски" № 124, ще се проведе кръгла маса на тема: „Възможностите за разширяване на Европейския съюз и атлантическата идея". Цел на дискусията: представяне на позиции за перспективите за европейско членство пред държавите от Западните Балкани (Черна гора, Р Северна Македония, Р Албания, Босна и Херцеговина, Р Косово и Р Сърбия) в контекста на разширяването на евроатлантическото пространство на сигурност и отбрана. В дискусията ще участват: Членовете на Европейския парламент от Парламентарната група на ЕНП: доц. д-р Александър Йорданов и д-р Андрей Ковачев; Представителите на академичната общност: проф. д-р Огнян Минчев, д.н. проф. Татяна Дронзина, доц. д-р Соня Хинкова, проф. д-р Лазар Копринаров, д-р Боби Бобев; Експертите от Атлантическия съвет на България: Генерал м-р (о.р.) Съби Събев, полк. (о.р.) Владимир Миленски, Михаил Найденов.

***
София.
Oт 09.30 часа, в Гранд Хотел "София" на работна среща ще бъде представена и обсъдена концепцията на бъдещата оперативна програма за подкрепа на регионите в програмния период 2021-2027 г. Форумът ще открие заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова.
***
София.
От 10:30 часа в зала V в МОН ще бъдат представени два от проектите, изпълнявани по ОП "Наука и образование за интелигентен растеж", "Активно приобщаване в системата на предучилищното образование" и "Образование за утрешния ден".
***
София.
От 12.00 часа в Аулата на УМБАЛ „Св. Иван Рилски", ще се проведе пресконференция по повод извършена уникална мозъчна операция.
***
София.
От 18.00 часа в Централното фоайе в Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски" в присъствието на ректора на университета проф. дфн. Анастас Герджиков и посланика на САЩ г-жа Херо Мустафа ще бъде открита изложбата "1989: Годината, в която Европа се завърна към себе си".
***
Велико Търново.
От 13.00 в Голяма зала на Община Велико Търново ще се състои концерт по случай 35-годишнината на Педагогически факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий".
***
Видин.
От 09.45 на партерния етаж на административната сграда на Общината заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова ще посрещне участниците в Зоналната среща, организирана от областния съвет на Съюза на ветераните от войните на България. От 11.00 часа ще се проведе среща в залата на Военен клуб - Видин.
***
Перник.
От 15:00 часа, в зала "Струма" на Областната администрация, ще се състои пресконференция във връзка с отбелязването на 17 ноември - Световен ден за възпоминание на жертвите от ПТП. Участие в нея ще вземе областният управител, представители на Сектор Пътна полиция - Перник и Червен кръст