Климатикът – оръжие срещу гриповете?
Секция: Технологии
15 Ноември 2019 12:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Климатикът – оръжие срещу гриповете?

/КРОСС/ Със старта на грипния сезон несъмнено започваме да си задаваме десетки въпроси около нашето собствено здраве и това на семейството ни. Запасяваме се с витамини, имуностимуланти, подбираме дрехите в гардероба и увеличаваме консумацията на плодове и зеленчуци. Може ли, обаче, климатикът вкъщи да се окаже силно оръжие срещу грипа?

Прахови частици
Фините прахови частици са причина не само за грипни заболявания, но също така водят и до влошаване на състоянието на хора с дихателни и белодробни проблеми. Филтриращата система на LG DELUXE (R32) - DUAL Inverter, обаче, е разработена така, че да улавя праховите частици с размер над 10 μm и да отстранява алергените във въздуха, като домашните акари, за да осигури по-чиста и по-здравословна среда.

Бактерии
Един от най-често срещаните проблеми е наличието на бактерии, които в затворена среда се разпространяват скорострелно. Климатиците могат да се преборят с бактериите у дома, пречиствайки ги напълно. Доказано е, че йонизаторът на LG ARTCOOL (R32) DUAL Inverter стерилизира на 99% от полепналите бактерии за 60 минути.

Да, определено през по-студените сезони трябва да се обличаме по-топло, да приемаме витамини и да внимаваме, защото шансовете да се разболеем не са никак малки. Сред оръжията срещу гриповете, обаче, несъмнено се нареждат и климатиците, а за още по-силна защита винаги можем да разчитаме на пречиствателите за въздух като LGPuriCare, които успяват да пречистят и най-фините прахови частици, разполагайки с 360º филтрираща система с 6 степени на пречистване.