Енот стана донор на кръв в Екатеринбург
Секция: ЛЮБОПИТНО
15 Ноември 2019 16:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Енот стана донор на кръв в Екатеринбург

/КРОСС/ Енотът Зоро от зоопарка в Екатеринбург стана кръводарител на своя събрат Ракета.Това съобщи зоотехникът на зоопарка Василиса Валова, цитирана от БГНЕС.

По нейните думи домашният любимец Ракета след вирусна инфекция е получил усложнения, поради които се е развила анемия - недостатъчно количество кислород в кръвта. Ветеринарните специалисти, с които се свързали собствениците на енота, взели решение за кръвопреливане.

"Собствениците започнаха да търсят донор: обадиха се в зоологическите градини и след това ни се обадиха по телефона. Ние се съгласихме. Днес се срещнахме в клиниката. Ветеринарите лекари взеха кръв от нашия енот Зоро, провериха дали е здрав и дали кръвта е подходяща. След това го инжектираха с упойка и взеха необходимото количество кръв - 100 милилитра е приемливата норма за животните", каза Валова.

Тя отбеляза, че Зоро се държал спокойно по време на процедурите, не проявявал агресия и не се опитвал да ухапе никого. След като донорът излязъл от упойката, той бил отведен обратно в зоологическата градина, където обядвал с друг миеща мечка и продължил обичайния си начин на живот.