Huawei България беше отличена с престижната награда за Бизнес и Технологии: Business and ICT Technology Excellence Award
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Ноември 2019 18:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Huawei България беше отличена с престижната награда за Бизнес и Технологии: Business and ICT Technology Excellence Award

/КРОСС/ 14 ноември 2019 г. -Huawei Technology Bulgaria бе избрана за най-добрата компания в сектора на информационните и комуникационни услуги, аутсорсинга и бизнеса през 2019 г. от най-голямата работодателска организация - Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и списание „Икономика" в България. Тези награди са признати за едни от най-престижните с 29-годишна история, което превърна в традиция да се отличават най-успешните бизнес лидери и предприемачи в страната. Официалната церемония „Г-н и Г-жа Икономика" се проведе в присъствието на министър-председателя Бойко Борисов, министри от различни сектори, кмета на София - Йорданка Фандъкова, народни представители и дипломати.

„Това е много специална награда за Huawei, защото с нея бе признат приноса и отдадеността на Huawei към местния пазар. Преди 15 години Huawei навлезе на българския пазар и оттогава насам, Huawei винаги е била компанията, която ще бъде вашият лоялен и надежден партньор, на който можете да разчитате", каза Ли Джи, Генерален мениджър на Huawei за България. Той получи специална статуетка „Рибарят и златната рибка" от известния скулптор и художник Ставри Калинов.

В момента Huawei България е водещ доставчик на ИКТ решения в региона като компанията работи с всички основни оператори в страната. В офиса на Huawei България работят над 120 служители, 80% от които са български служители и над 500 служители в партньорски организации на Huawei в България. От 2009 г., Huawei е закупила продукти и услуги в България на стойност над 180 млн. лева и е платила данъци на стойност над 230 млн. лева.

Huawei активнопоема корпоративна и социална отговорност в България. През 2014 г., Huawei стартира в България програма за социална отговорност Huawei „Seeds for the Future". Тази програма предоставя на студентите възможност да заминат за Китай в продължение на две седмици, за да развият интерес към телекомуникационния сектор и да се докоснат до възможностите на информационните технологии. До момента 40 българи са взели участие в програмата „Seeds for the Future". През декември 2019 г, още 10 студенти ще посетят Китай като част от програмата.

Huawei ще продължи да предоставя сигурни, стабилни и иновативни продукти и решения за България, насърчавайки местната заетост и трансформирайки глобалния опит и иновативни възможности на компанията в основната движеща сила за дигитализацията и икономически растеж на България.


За Huawei:
Иновациите и изследванията са основна жизнена сила на Huawei и компанията ще продължи да инвестира над 10% от годишните си приходи в R&D. През последните 10 години Huawei инвестира 75 млрд.щ.д. в иновативни научноизследователски и развойни дейности и се класира на първо място (с 21%) в класацията наStandard Essential Patents in 5G. През 2018г.Huawei е на 5-о място по инвестиции в научноизследователска и развойна дейност в света според EU Industrial R&D Investment Scoreboard. Постоянните инвестиции на компанията имат положителен икономически ефект в България. Благодарение на партньорството на Huawei с оператори и партньори, Huawei доставя облачни услуги, LTE, смарт технологии за образованието и водещи 5G технологии в България, които предоставят на българските клиенти висококачествени иновативни продукти и комуникационни услуги.