Предстоящи събития в страната за 16 ноември
Секция: Предстоящи събития
16 Ноември 2019 07:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Предстоящи събития в страната за 16 ноември


/КРОСС/ Свиленград.
От 11.00 часа на гранично контролно-пропускателен пункт „Капитан Петко войвода" вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие паметник на легендарния защитник на Тракия. Инициативата за поставянето на монумента е на Съюза на тракийските дружества в България, със съдействието на Община Свиленград.

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе Ден на отворените врати в Американския университет.

***
София.
От 09.30 часа в Бадминтон зала „Европа", ще се проведе 14- тото състезание по бадминтон за ученици за купа "София", „Златното перце".

***
София.
От 19:30 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс ще се състои премиерния спектакъл на Анна Данкова - „Ада Лавлейс".

***
Благоевград.
ДТ „Никола Вапцаров" - Благоевград се включва в „Нощта на музеите" с три постановки.

***
Бургас
От 8.00 до 12.00 часа ще бъде затворена ул. „Конт Андрованти" при кръстовището с ул. „Цар Петър".

***
Варна.
От 16.00 часа в зала „Конгресна" на Двореца на културата и спорта ще се проведе тържествена церемония по дипломиране на абсолвентите от Факултета по обществено здравеопазване и Медицински колеж към Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов".

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в парк „Дружба" ще се проведе безплатна тренировка - инициатива на TurnovoRuns.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" започва „Патиланци" - благотворителен спектакъл в подкрепа на недоносените деца.

***
Видин.
От 11.00 часа заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова ще бъде гост на празника за 100-годишния юбилей на Севда Младенова в село Въртоп. Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков ще посети в 13.00 часа село Гомотарци, където ще се проведе празникът "Виното и хорото", а в 17.00 часа ще бъде гост на Етнохоротека в село Кутово. И двете събития се организират за първи път.


***
Горна Оряховица.
От 11.00 часа в НЧ „Напредък-1869" Драматичен театър гр. Търговище представя пиеса за деца „Ние врабчетата" по Йордан Радичков. С участието на Цветан Колев, Атанас Махнев, Маргарита Маркова, Сияна Янева и Йордан Любомиров.

***
Елена.
От 10.30 часа на площад „Христо Ботев" заместник-министърът на земеделието, храните и горите доц. д-р Янко Иванов ще участва в Празник на еленския бут.

***
Кърджали.
Oт 11.00 чaса в Кукления театър ще бъде представен безплатно спектакълът на режисьора Леонард Капон „Бременските музиканти".

***
Плевен.
От 10.45 часа на площад „Възраждане" с изпълнения на военни духови оркестри и демонстрация на строеви хватки с оръжие, ще започнат тържествата за откриването на паметника на Девета пехотна Плевенска дивизия. В 12.00 часа на площад „Свободата" ще се състои официалният ритуал по откриване на паметника на Девета пехотна Плевенска дивизия.

***
Пловдив.
От 10.00 часа на Гребната база в града ще се проведе пешеходен маратон под надслов „Променяме диабета!". В 10.00 часа ще започне и велопоход от площад „Съединение" до Гребния канал. От 14.00 до 16.00 часа деца с диабет ще покорят стената за катерене в мол „Плаза". Лекции за диабета ще се проведат от 14.00 до 18.00 часа в х-л „Санкт Петербург".

***
Свиленград.
От 11.00 часа на граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Петко войвода" вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие паметник на легендарния защитник на Тракия капитан Петко войвода.

***
Симитли.
От 10.00 часа в читалище „Св. Климент Охридски" с постановката „Приказка за най-малките" ще бъде открита „Нощта на театрите". В 15.00 часа следва „Играем Шекспир". От 16.00 часа ще има откриване на изложба на Мария Иванова. В 17.00 часа театралната школа към читалище „Св. Климент Охридски" ще изиграе двубой. В 18.30 часа програмата ще завърши с постановката „Поличба".

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в парк „Артилерийски" ще се проведе Изложението „Обичам българската риба", организирано от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) и Министерство на земеделието, храните и горите.


***
Стара Загора.
От 18.00 часа на сцената на Старозагорската опера ще се състои премиера на операта на Джакомо Майербер „Африканката".

***
Струмяни.
В 11.30 часа в село Махалата ще бъде открит войнишки паметник.