Снимка от Габрово печели конкурса на МРРБ
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Ноември 2019 17:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Снимка от Габрово печели конкурса на МРРБ

/КРОСС/ Снимки от Габрово, Стара Загора и Добрич са големите победители в инициативата „Покажи как обновяваме родното ти място", част от образователно-патриотичната кампания на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) „Моят град е моята крепост".

В рамките на конкурса, за периода от 04.08.19 г. до края на септември, в регионалното министерство бяха получени общо 190 снимки. Най-много бяха на обекти от градовете София, Благоевград, Пловдив, Ловеч, Стара Загора, Враца, Добрич, Монтана, Петрич, Габрово и Мездра. Фотографиите представят градски пространства, детски градини, училища, социални и обществени сгради, реновирани сгради на пожарни служби, детски площадки, паркове, санирани блокове, туристически обекти, културни събития и други, обновени с европейско финансиране по управляваните от МРРБ програми „Регионално развитие" 2007 г. - 2013 г. и „Региони в растеж" 2014 г. - 2020 г.

Първо място в инициативата печели Ярослав Чепурной за снимката си на новото градско кръгово кръстовище в Габрово, показваща как модерното лед осветление завладява града. На второ място е снимката на Михаил Михалев от Стара Загора, който представя обновения парк „Артилерийски". На трето място се класира фотография на парк „Свети Георги" в Добрич на Драгомир Пеев.

Снимките са част и от специална изложба в столичния електротранспорт, където са изложени кадри на реализирани проекти по европейските програми. Жителите и гостите на София могат да видят обектите „преди" и „след" обновяването им с европейското финансиране в 50-те тролейбуса, купени по проект „Интегриран Столичен градски транспорт", финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие" 2007-2013 г. Още шестима участници в инициативата ще бъдат отличени с поощрителни награди.

Това са Вячеслав Попов от София, Карина Вутова от Мездра, Христина Топалилова от Враца, Нели Митева от Ловеч, Станислав Терзиев от Петрич и Велизар Еремиев от Благоевград. Целта на конкурса бе да се стимулират гражданите да покажат и популяризират проектите, финансирани със средства от Оперативна програма „Региони в растеж" 2014 г. - 2020 г. и чрез предходни проекти, реализирани по ръководени от МРРБ европограми. Така всеки имаше възможност да подкрепи родния си град, като покаже на обществото как той се е променил. Най-добрите кадри и посланията към тях ще бъдат включени и в календар за 2020 г.