Виктория Муллова ще свири в зала „България“
Секция: Шоубизнес
16 Ноември 2019 18:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Виктория Муллова ще свири в зала „България“

/КРОСС/ На 2 декември Софийска филхармония представя концерт с виртуозната цигуларка Виктория Муллова. Тя ще изпълни Концерт за цигулка от Шостакович под диригентската палка на маестро Найден Тодоров.

Родена в бедно семейство, Виктория осъзнава любовта си към цигулката в ранна детска възраст. Завършва Московската консерватория, а оргомния ѝ талант е причината властите в Съветския съюз да ѝ разрешат да участва в конкурса „Сибелиус" в Хелзинки през 1980 г., откъдето си тръгва с първа награда.

Три години по-късно Виктория Муллова оставя цигулката си Страдивариус, собственост на Съветския съюз, на леглото си във финландски хотел и бяга на запад. Муллова заживява в Лондон, а таланта и целеустременността ѝ я извеждат на най-големите световни сцени, работи с най-известните солисти и най-добрите оркестри в цял свят. Музикалната ѝ интелигентност и смелата, ясна визия, с която свири, позволяват на музиката да достига директно до сърцата на слушателите. Днес Виктория Муллова е позната в цял свят като цигулар с изключителна гъвкавост и музикална цялост.

Последните новини около голямата цигуларка са свързани с турнето ѝ в Австралия и Нова Зеландия, а отзивите за концертите там включват определения като брилянтни, забележителни, наситени с музика, впечатляващи и завладяващи.

Концертът на Софийската филхармония на 2 декември със солист Виктория Муллова, включва още две произведения, които ще изпълни националния ни филхармоничен оркестър с диригент Найден Тодоров - рапсодия „Вардар" на Владигеров и „Жар птица", редакция 1919 година, на Стравински.

Билетите за събитието са налични на касата на зала „България" и в мрежата на Ивентим, а цените са от 25 до 50 лв., съобщиха от Монте Мюзик. /Източник БГНЕС