БСП обсъжда на пленум резултатите от местните избори и бюджета
Секция: ПОЛИТИКА
17 Ноември 2019 11:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БСП обсъжда на пленум резултатите от местните избори и бюджета

/КРОСС/ Националният съвет на БСП се събира на пленум, за да обсъди резултатите от местните избори и по традиция да предложи алтернативен бюджет, предаде репортер на БГНЕС.

По-рано през седмицата над 50 видни социалисти разпространиха писмо с критичен анализ на партията и резултатите от местните избори, в който поискаха оставката на лидера на БСП Корнелия Нинова. Ден по-късно от пресцентъра на "Позитано" 20 уточниха, че членове на левицата са сигнализирали в централата на партията, че нито са полагали подписа си под такъв текст, нито са дали устно съгласие името им да присъства. Дори разбрали за текста и за присъствието им в списъка от имена от медиите.
Сочен за автор на писмото е Чавдар Георгиев - член на Националния съвет. Причината: провал на местния вот, след който БСП отсъствала от управлението на общините в половин България. "Ниската избирателна активност е в услуга на ГЕРБ заради контролирания и купения вот, но БСП не полага усилия да мотивира българските граждани да упражнят правото си на глас", се казва в анализа. Настоява се и за уставни промени и спешно заседание на Конгреса на БСП.

Депутатът от БСП Александър Симов обаче нарече писмото "кабинетно размишление", което не отчита фактори като чудовищния натиск по места, намалената партийна субсидия и връщането на БСП в четири областни центъра. Въпросът с лидерството в БСП трябва да бъде решен на редовен конгрес през месец май 2020-а година. Източник: БГНЕС