Германия и Холандия се класираха за финалите на Евро 2020
Секция: СПОРТ
17 Ноември 2019 12:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Германия и Холандия се класираха за финалите на Евро 2020

/КРОСС/ Отборите на Германия, Холандия, Хърватия и Австрия се класираха за финалите на Европейското първенство следващото лято след изиграването на вчерашните мачове от квалификациите.

В група С Германия разби Беларус с 4:0 като домакин с два гола на Тони Кроос и по един на Матис Гинтер и Леон Горецка, докато Холандия не допусна поражение при гостуването си на Северна Ирландия и двубоят завърши при нулево равенство. По този начин Бундестимът се класира за финалите на Европейско първенство за рекорден 13-ти пореден път, докато „оранжевите" се завръщат на голям форум за първи път от Мондиал 2014 в Бразилия.

В група Е Хърватия победи Словакия с 3:1 у дома, с което си осигури място на финалите на Евро 2020. В другия мач от групата Уелс взе гостуването си на Азербайджан с 2:0 и вече държи съдбата си в свои ръце, като трябва да победи Унгария като домакин в последния си мач, за да завърши на второ място в групата.

В група G Австрия се присъедини към Полша на финалите на Евро 2020, след като победи Северна Македония с 2:1 във Виена. Давид Алаба и Щефан Лайнер вкараха головете за домакините, докато Влатко Стояновски се разписа за балканския тим в 93-та минута. Източник: БГНЕС