Министър Ангелкова се срещна с министъра на туризма на Египет д-р РанияАл-Машат
Секция: ПОЛИТИКА
17 Ноември 2019 18:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Ангелкова се срещна  с министъра на туризма на Египет д-р РанияАл-Машат

/КРОСС/ Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с министъра на туризма на Арабска република Египет д-р РанияАл-Машат. Двете разговаряха по време на работното посещение на министър Ангелкова в Кайро. Тя е придружена от група делегати, сред които са представители на местната власт и бизнеса, както и депутати от парламентарната Комисия по икономическа политика и туризъм.

Задълбочаването на партньорството между двете страни ще допринесе за развитието на туризма, който е ключов икономически сектор за двете държави, каза министър Ангелкова. Тя акцентира, че България и Египет имат дългогодишно добро партньорство в туризма и изрази увереност, че то ще продължи с обмяна на добри практики в популяризирането на културата и историята на страните, допринасяйки по този начин за увеличаване на интереса към двете държави, както и привличане на гости от други пазари.

Двамата министри обсъждаха и възможността за създаване постоянен механизъм за сътрудничество в туризма между двете страни. Домакинът- министър Рания Ал- Машат открои важността на туризма за икономиките на Египет и България и изрази възхищение от визитата си в България през месец май тази година. Египетският министър на туризма бе сред участниците в Международния форум за устойчив туризъм и инвестиции, който бе проведен в края на май в Слънчев бряг. На срещата днес тя получи официална покана да присъства на второто издание на международния инвестиционен форум в туризма, който е планиран за 2020 г. Министрите Ангелкова и Ал- Машат обсъдиха в Кайро и възможността за организиране у нас на Българо-египетски туристически форум, в който да участват представители на бранша от двете страни. Срещите в Египет на българските представители продължават.