Жоро от Остава пуска нов сигъл с музикалния си проект „HOMEOVOX” (Видео)
Секция: КУЛТУРА
18 Ноември 2019 10:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Жоро от Остава пуска нов сигъл с музикалния си проект „HOMEOVOX” (Видео) Песента “Претенциозен” излиза заедно с прекрасен, непретенциозен видео клип

/КРОСС/ “Претенциозен” е новият сингъл на Жоро от Остава, който той реализира с личния си, страничен музикален проект – HOMEOVOX.

Песента е четвърта по ред за бандата, която е съставена изцяло от страхотни музиканти – приятели и съидейници. HOMEOVOX са: Георги Георгиев (Остава) - музика, текстове, вокали, китари, Петко Славов (Airbag) - бас китара, вокали, Калин Петров (Akaga, Slng) – клавишни, Мартин Профиров (PIF) – ударни, Боян Петков (Остава) – бас. Стилът им е смесица от инди, китарен поп и рок, с привкус на 80-тарско диско.

Музиката на сингъла „Претенциозен“ е на Георги Георгиев, текстът е негов и на Елин Рахнев, а аранжиментът на Homeovox.

Видеото на парчето е дело на младия, алтернативен режисьор Васил Валери Витанов. Оператор е Aлександър Бенев, а продуценти са Влади Герасимов и “handplayed productions”.

Видеото e иронично, много сипатично и непретенциозно и с усмивка показва комлекса и лутанията на един съвременен, градски човек. В главната роля е младият и чаровен Мичел Мичев, който е завършил в Англия и се оказва професионален музикант по класическа и джаз кирата.  

Песента „Претенциозен“ ще е част от предстоящия албум на HOMEOVOX, който се очаква да е готов през 2020 г. В него ще вземат участие още интересни приятели и съвременни музиканти като Стефан Вълдобрев, Ерсин (Jeremy?), Благо Анастасов( Hayes& Y) и др. Място в него ще намерят и първите песни на HOMEOVOX - “Само тя” (2001 г.), „Изгубен“ (2014 г.) и „Само ти“ (2017 г.).

HOMEOVOX e част и от лейбъла HOMEOVOXMUSIC, от който стартираха групи като Hayes&Y, Bears and Hunters, VICK. Артисти на лейбъла в момента са набиращите скорост Jin Monic, Innerglow и разбира се HOMEOVOX, която дава името на лейбъла.

В събота, бандата бе чудесен съпорт в концерт-промоцията на новия албум на SLNG.

Можете да ги видите и чуете НА ЖИВО през декември: на 5 декември в София в Бар “АМОК” и на 7 декември в Пловдив в “Bee Bop Café”, заедно с Innerglow.

Новият сингъл на Жоро с Homeovox “Претенциозен” излиза с подкрепата на Мюзикаутор.

 

video: https://www.youtube.com/watch?v=7px-6fyGSOM&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0eF-Io6OxZayQitHMRLUoR_oF22lf3Li8ObyIYuap36wqMTCbiVbpXTVM

 

Последвайте HOMEOVOX - https://www.facebook.com/homeovox/