Ford Mustang Mach-Е ще постигне революция
Секция: Автомобили
18 Ноември 2019 15:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ford Mustang Mach-Е ще постигне революция

/КРОСС/ Ford показа изцяло новия си и първи по рода си електрически автомобил Mustang Mach-Е на специално събитие в Лос Анджелис.

Моделът би трябвало да изиграе ключова роля в плановете на марката за електрификация с продажби стартиращи следващата година.

Mach-E ще се предлага в пет нива на оборудване, с две различни батерии и с две различни задвижвания. Захранването идва от стандартна 75.7-кВтч батерия, а срещу допълнително заплащане налична ще бъде и 98.8-кВтч опция, при която пробегът с едно зареждане ще е по-голям от 450 км.
Наличните модели на този етап ще са Select, California Route 1, Premium, GT Performance и First Edition, като последният, както името подсказва, ще се предлага само в началото.
Всъщност, клиентите в САЩ вече могат да направят депозит в размер на 500 долара, който им гарантира бъдеща заявка за First Edition или Premium.

Бaзoвaтa вeрcия щe cтрувa $43 000 (€38 866) или c 4 000 долара пo-мaлкo oт нaй-eвтинaтa Tеslа Mоdеl Y. В cъщoтo врeмe Mасh-Е GT ще е по-бързо и динамично от Pоrsсhе Mасаn Turbо.

Най-скъпото ниво на оборудване GT ще стартира от 60 500 долара и ще предлага мощност от 459 к.с. и ускорение от място до 60 мили в час (96 км/ч) в рамките на 3.5 секунди.

По-обикновените версии ще разполагат с 255 к.с., а междинните ще имат 282 и 332 к.с. В зависимост от избора на батерия, тягата ще достига само до задната ос или до четирите колела.

В интериора на автомобила дебют за Ford прави 15.5-инчов хоризонтален дисплей, който работи с най-новото поколение инфотейнмънт система SYNC 4. До него се намира друг 10.2-инчов екран, който предлага информация за шофьора.

Първите доставки на модела ще станат факт към края на следващата година, а през 2020 г. ще видим и допълнителни варианти за возилото на ток. Очакваме и данни за европейската версия, тъй като компанията вече потвърди, че ще продава модела и на нашия континент.