Предстоящи събития в страната за 19 ноември
Секция: Предстоящи събития
19 Ноември 2019 07:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 19 ноември

/КРОСС/ *** София

От 09:00 часа в зала 6 на НДК, ще се проведе среща-дискусия на тема: „5G: интелигентна трансформация и растеж". Участие в дискусията ще вземат: Иван Димитров, председател на Комисията за регулиране на съобщенията;Росен Желязков, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията; проф. д.ик.н. Стати Статев, ректор на Университета по национално и световно стопанство и директор на Институт по икономика и политики.

От 09:00 часа в хотел „ИнтерКонтинентал", Дипломатическият институт, със съдействието на дирекциите „ООН и сътрудничество за развитие" и „Външноикономически отношения" в МВнР, организира семинар на тема „По пътя към многогодишната рамка на Р България за подпомагане на развитието и хуманитарна помощ за периода 2020-22 г."

От 10.00 часа във Военна академия „Георги Стойков Раковски", президентът Румен Радев ще участва в отбелязването на празника на Сухопътни войски.

От 10:00 часа в заседателната зала „София" на Столичния общински съвет, ще се проведе заседание.

От 10:00 часа, в централата на КТ „Подкрепа", ще се проведе заседание на двата Национални стачни комитета на КТ „Подкрепа" и на КНСБ, на което ще се обсъждат бъдещите съвместни действия относно предложението първият ден от временната нетрудоспособност (болнични) да не се плаща от работодателите от 1 януари 2020 г. и да остава за сметка на работещите.

От 10:30 часа в Международен център - УниКредит Булбанк (ул. „Аксаков" 8), ще се проведе пресконференция, посветена на 25-ия Ежегоден благотворителен базар на Международен женски клуб - София. В пресконференцията участие ще вземат: - Албена Джоунс, президент на Международен женски клуб - София; Ангелина Лякова, координатор на 25-ия благотворителен базар; Ивайло Иванов, управител на Интер Експо Център; Теодора Петкова, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на „УниКредит Булбанк".

От 10.45 часа на ул. „Никола Габровски 30" ще се проведе брифинг на Националния щаб в рамките на пълномащабно учение „Защита 2019 г.", ръководен от министъра на вътрешните работи Младен Маринов.

От 11.00 часа в сградата на "Черковна" 90 ще се проведе брифинг на Специализираната прокуратура и ГДБОП за неутрализирана организирана престъпна група за производство на неистински документи.

От 11.30 часа, в зала „Мусала" на хотел „Хилтън", заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова ще съпредседателства заседание на Съвместния комитет за наблюдение на Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег V-A Гърция - България 2014- 2020 г.

От 13.00 часа в централата на ПП АБВ на улица „Врабча"-23, ще се проведе пресконференция на партията.

Oт 13.00 часа в Интер Експо Център, ще се проведе осмото издание на Предприемаческа борса.

От 17.00 часа пред Аулата на СУ „Св. Климент Охридски" на бул. „Цар Освободител"-15, ще се проведе официална церемония за връчване на наградите „За жените в науката" със специалното участие на вицепрезидента Илияна Йотова.

*** Варна

От 10.30 часа в зала „Варна" в сградата на Общината ще се проведе пресконференция на Фондация „Карин дом" във връзка с обявяването на международен архитектурен конкурс за идеен проект на нова сграда на Карин дом.

*** Велико Търново

От 14.00 ч. на територията на Кризисния център за лица в кв. „Зона Б" ще се проведе засаждане на 20 дръвчета за отбелязване на 20-ата годишнина от разкриването на първия за югоизточна Европа SOS Младежки дом.

*** Севлиево

От 10.00 часа в МБАЛ - Севлиево ще бъде открито обновеното детско отделение. Ще присъстват Цвета Караянчева и Бойко Борисов. От 11.00 ч. в „Идеал Стандарт - Видима" ще се състои официалното откриване на модернизирания завод за санитарна арматура, което съвпада с честванията по повод 85- годишнината на компанията.