Дания и Швейцария се класираха за Евро 2020
Секция: СПОРТ
19 Ноември 2019 09:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дания и Швейцария се класираха за Евро 2020

/КРОСС/ Дания и Швейцария си осигуриха участие на Евро 2020. Датчаните трябваше повече да се потрудят – те измъкнаха 1:1 във визитата си на Република Ирландия. Швейцария спечели лесно с 6:1 визитата си на Гибралтар.

Така швейцарците се класираха първи в група D със 17 точки. Дания е на втора позиция с 16, ирландците останаха трети с 13 и ще разчитат на плейоф. Но поне ще знаят, че няма да са толкова лесна жерта, колкото преди година. Тогава те играха с датчаните за класирането на Мондиал 2018 и паднаха с 1:5.

Дания оцеля с късмет в Дъблин

За разлика от преди година, ирландците изиграха великолепен двубой, но изпуснаха огромен брой положения. Гостите имаха едва два точни удара и откриха с първия си такъв. Той бе в 73-ата минута. Попадението бе дело на Мартин Брайтвайте, който засече центриране на Хенрик Далсгорд. Така той се разписа в трети пореден мач за тима.

Мат Дохърти изравни в 85-ата минута, но голът дойде твърде късно за домакините – те така и нямаха положение да поведат. Хърихейн изпусна златен шанс преди почивката. След нея Макголдрик и резервата Клард също не успяха да преодолеят Шмайхел. Но пък Дохърти сложи край на серията на Шмайхел от пет сухи мрежи.