Калоян Паргов: Не мисля, че мотивите за оставката на директора на „Топлофикация-София“ са само лични
Секция: Интервюта
19 Ноември 2019 11:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Калоян Паргов: Не мисля, че мотивите за оставката на директора на „Топлофикация-София“ са само лични

/КРОСС/ "Не мисля, че мотивите за оставката на директора на „Топлофикация-София“ са само лични, отчитаме и, че финансовият одит на дружеството е наложителен, предвид размера на дълговете и най-вече решението на Общинския съвет от лятото , което даде ход на търсенето на международен консултант, който да предложи финансов модел за развитие на дружеството", каза председателят на БСП-София и общински съветник в СОС Калоян Паргов пред журналисти след провело се заседание в СОС.

„Вчера за пореден път в медиите изтече съобщение за оставката на директора на „Топлофикация-София“. Практиката директори на общински дружества да си подават оставката по лични причини не е от вчера. И предвид това, че желанието за промяна в София надделя над желанието да остане статуквото, говоря вследствие на резултатите от първи тур, и заявките от управляващото мнозинство, което се формира за промяна, днес поставихме въпроса за тази оставка и за поява на нови име, начело на „Топлофикация““, посочи той.

Калоян Паргов отбеляза като наложително комисиите в СОС, които имат отношение по въпроса с „Топлофикация-София“, да изслушат Надзорния съвет на дружеството.

„Затова поискахме след днешното конструиране на комисиите на СОС спешно заседание на три комисии, които имат отношение към „Топлофикация-София“, тъй като отоплителният сезон вече навлиза, а именно Инженерната комисия, така наречената Стопанска комисия, както и Комисията по финанси и бюджет. Те трябва да изслушат надзора и управителното тяло с оглед моментното състояние, готовността за отоплителния сезон, причините, довели до тази оставка, ако са известни на Надзора, защото не мисля, че са само лични, и оттук нататък как продължаваме“, допълни той.

Калоян Паргов заяви още, че от БСП държат да бъде спазена буквата на закона и следващото ръководство на „Топлофикация-София“ да бъде избрано с конкурс, на който всички кандидати да представят концепциите си. „Дължим това на софиянци, знаете, че напрежението около „Топлофикация-София“ винаги се засилва около отоплителния сезон“, добави още той.