Луис Енрике се връща начело на Испания
Секция: СПОРТ
19 Ноември 2019 18:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Луис Енрике се връща начело на Испания

/КРОСС/ Луис Енрике ще се завърне начело на националния отбор на Испания пет месеца, след като напусна. Той се отказа, за да бъде с 9-годишната си дъщеричка, която почина от рак на костите. Той напусна лагера на тима през март, малко преди мача с Малта. Но продължи да дава указания дистанционно.

Тогава на поста го наследи бившият му асистент Роберт Морено. Морено пое тима през юни и го изведе до класиране на Евро 2020. Той обаче ще освободи поста.

Последният мач на Морено начело бе вчерашният срещу Румъния. Испанците спечелиха с 5:0 на „Уанда Метрополитано“. Той си тръгна след двубоя облян в съзли. Нито Морено, нито играчите коментираха темата.

Луис Енрике ще е пети селекционер на Испания от юни 2018-а насам. Юлен Лопетеги бе уволнен ден преди старта на Мондиал 2018. Фернандо Йеро бе временно начело по време на турнира. После постът бе поет от Луис Енрике, който сега завърши рокадата с Роберто Морено.

Пет гола за Испания

Иначе иберийците нямаха никакви проблеми със северните ни съседи. Фабиан Руис откри още в началото. После Жерард Морено се разписа на два пъти за 3:0. А до почивката остана и време Адриан Рус да си вкара автогол за 4:0. В добавеното време Оярсабал направи 5:0.