Джонсън срещу Корбин в първи предизборен телевизионен дебат
Секция: СВЯТ
19 Ноември 2019 16:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Джонсън срещу Корбин в първи предизборен телевизионен дебат

/КРОСС/ Тази вечер е първият телевизионен дебат в Обединеното кралство в рамките на предизборната кампания. Лидерът на Консервативната партия и премиер на страната Борис Джонсън ще се изправи срещу Джереми Корбин - лидер на най-голямата опозиционна Лейбъристка партия.

Брекзит и здравеопазването се очаква да бъдат в центъра на дебата по телевизионния канал Ай Ти Ви.

Ръководството на британското здравеопазване смята, че недостигът на кадри застрашава оцеляването на пациентите в може би най-трудната зима, която се задава.

Джонсън и Корбин направиха щедри обещания за финансиране на здравеопазването в досегашните си публични изяви.

Лидерът на либералдемократите Джо Суинсън и лидерът на Шотландската национална партия Никола Стърджън загубиха обжалване в съда, че не са включени в дебата по Ай Ти Ви тази вечер, но те ще имат възможности по-нататък да се включат в словесната битка.

Суинсън ще участва заедно с Джонсън и Корбин в дебат по Скай нюз на 28 ноември, а на следващия ден Би Би Си организира дебат на всичките 7 лидери на политически партии.

Междувременно бе съобщено, че бившият председател на Камарата на общините Джон Бъркоу ще бъде специален гост в студиото на Скай нюз в нощта след изборите на 12 декември.