Куче е било нападнато от черен лебед в Китай (Видео)
Секция: ЛЮБОПИТНО
20 Ноември 2019 16:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Куче е било нападнато от черен лебед в Китай (Видео)

/КРОСС/ Куче от породата голдън ритривър е било нападнато и почти удавено от черен лебед, бранещ територията си, пише в. "Дейли стар".

Инцидентът се е разиграл в Китай. Стопанката на кучето Сишъ, представила се като г-жа Чжан, е споделила кадри от необичайната схватка. По думите й миналата година питомецът й е бил нападнат от същото "зло" пернато, допълва Нова тв.

В началото на видеото може да се види как Сишъ плува в изкуствено езеро в град Чънду в югозападната част на Китай. Водното забавление на кучето не остава незабелязано от черния лебед, който скоростно се спуска към него. Когато стопанката съзира познатия й пернат нападател, се чува възгласът й: "О, не. Лебедът идва".

В следващия момент птицата се озовава върху главата на кучето и започва да го кълве и "удря" с криле, опитвайки се да го удави. Сишъ същевременно прави отчаяни опити да отплува извън обсега на пернатия си враг.

Лебедът обаче не се отказва и продължава да налита стремително. За щастие кучето успява да се задържи над водата и да доплува на безопасно място на брега. Пернатото се оттегля, очевидно доволно, че е успяло да прогони натрапника.

Г-жа Чжан споделя, че нито кучето й, нито злият нападател са пострадали при инцидента, за който се опасява, че няма да е последен.

Лебедът е един от няколкото екземпляра, отглеждани в плен в района.

 

video: https://www.youtube.com/watch?v=A3zmNYezyvU