Чака ни хладен четвъртък с много облаци
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Ноември 2019 08:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Чака ни хладен четвъртък с много облаци

/КРОСС/ Днес ще е предимно облачно с максимални температури между 11 и 16 градуса. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология.

Минималните температури ще са между 7° и 12°, максималните – между 11° и 16°

Над Черноморието ще е облачно с превалявания от дъжд, на повече места и по значителни в следобедните часове. Ще духа умерен и временно силен източен вятър. Дневните температури малко ще се понижат и максималните ще са между 14° и 17°. Температурата на морската вода е 17°. Вълнението на морето сутрнита ще е 3, през деня ще се усили до 4 бала.

Над планините ще е облачно с валежи от дъжд, по-значителни в Родопите и Източна Стара планина. Над около 2000 метра дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен, в планините на изток и временно силен юг-югоизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра – около 8°, на 2000 метра – около 2°
Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и няма да се промени съществено.

В петък от изток-североизток, с умерен вятър, ще нахлува сравнително хладен въздух и температурите ще са почти без дневен ход. Ще остане предимно облачно, в много райони ще вали дъжд, над около 1800 м – сняг. По-съществени ще са валежите в Рило-Родопската област.