Немският коледен базар в София стопля душата в студените дни
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Ноември 2019 12:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Немският коледен базар в София стопля душата в студените дни

/КРОСС/ Коледният дух завладява столицата този петък, 22 ноември. За девети пореден път ще можем да се насладим на традиционния немски коледен базар в Градската градина, в близост до Народния театър. Питателни ястия, неустоими напитки, ръчно-изработени сувенири и забавна музикална програма са само част от радостите, които можем да очакваме тази година.

„Предоставяме възможност на хората да се докоснат до традиционния коледен дух на Германия и Австрия. Всички се забавляват много, атмосферата е страхотна. Предлагаме ястия като щолен, различни вурстове, хлебчета, ръчно-изработени курабийки. Ще има греяно вино и пунш. Погрижили сме се за малчуганите - те ще могат да опитат детски пунш и различни други вкусотии. Дядо Коледа ще бъде също там, за да чуе техните празнични желания“ - разказва австрийският певец Армин Ян Хофман, който от 5 години живее в България, а от 3 участва в организацията на коледния базар.

Базарът отваря врати за посетители в 18 часа този петък. През седмицата програма ще има само вечер, а почивните дни ще предлагат интересни активности през целия ден.
На сцената ще видим любими български музиканти, певци от различни музикални формати, както и чужденци. Базарът ще предложи и благотворителни инициативи.

„Здрав дух, здраво тяло - това е най-важното за нас. Когато душата ти се чувства добре, заболяванията стоят настрана. На коледния базар хората забравят времето, забравят стреса и се зареждат с позитивни емоции. Надяваме се на хубаво време“ - казва още Армин.

Базарът продължава до 21 декември, като за актуалната програма можете да се информирате в интернет.