"Кръговрат" отнесе всички награди от KESTENBURG - Баня Лука, Босна и Херцеговина
Секция: КУЛТУРА
21 Ноември 2019 15:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Кръговрат" отнесе всички награди от KESTENBURG - Баня Лука, Босна и Херцеговина

/КРОСС/ С шест награди ще се завърне класът на проф. Жени Пашова от НАТФИЗ от Международния фестивал на студентския театър KESTENBURG, Баня Лука, Босна и Херцеговина. Бронзов за трето, Сребърен за второ и Златен кестен за първо място, заедно с двете специални награди и награда за колектив отнесоха възпитаниците на НАТФИЗ за постановката "Кръговрат".

"Кръговрат" e спектакъл, изграден от миниатюри, които проследяват развитието на човечеството и дават прогноза за евентуалния му край.

Чрез нестандартни средства и метафорични знаци се разкриват взаимоотношенията на хората в различните етапи от тяхното развитие. Представлението поставя въпроси за смисъла на живота и дава отговори, които вълнуват всеки.

Международният фестивал на студентския театър KESTENBURG е платформа за сътрудничество между училища по изкуства от целия свят, която се организира на всеки две години от Студентския театър в Баня Лука. Всяко издание неизбежно събира студенти и преподаватели от 20 до 30 международни академии, а също самодейни театрални групи и компании от Европа. Фестивалът представя атрактивно разнообразие от студентски театрални практики.