Мирей Матийо ще изнесе първи концерт в София на 10 април!
Секция: Шоубизнес
22 Ноември 2019 11:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мирей Матийо ще изнесе първи концерт в София на 10 април!

/КРОСС/ Легендата на френската музика Мирей Матийо ще зарадва хилядите си фенове в България с невероятно шоу в Зала 1 на НДК през април следващата година. Организацията на концерта в България е поета от компанията BLUEPLAN в партньорство с комуникационната агенция KEY Events & Communication. Продажбата на билети се осъществява ексклузивно в касите и партньорската мрежа на Eventim.bg, а към момента 1/3 от билетите са вече продадени.

„Концертът на Мирей Матийо явно е чакан от доста фенове на музиката ѝ у нас, защото забелязваме усилено търсене на билети. Бързаме да успокоим всички заинтересовани, че АРТ БГ, чието име беше замесено като организатор на този концерт у нас, е само компания, наета да промотира концерта. След като научихме за техните проблеми, веднага прехвърлихме тази дейност към една от големите агенции в страната и това е всичко, което можем да кажем по темата. Договорът, който имаме с артиста, ни задължава да платим предварително хонорара, което вече е направено. Нямаме съмнения, че ни очаква едно впечатляващо шоу с гранд дамата на френската музика.", заяви Иван Георгиев, управител на BLUEPLAN.

"Врабчето от Авиньон", както е наричана още Матийо, е изпяла над 1200 песни на 8 езика и продава над 200 милиона албума. През годините изпълнява дуети с Шарл Азнавур, Клод Франсоа, Джони Холидей, Пол Анка, Силви Вартан и Хулио Иглесиас. Въпреки че често е сравнявана с Едит Пиаф, пътят ѝ е напълно различен. От началото на кариерата си през 1965-а Мирей Матийо не е преставала да твори и да дарява почитателите си с широката си усмивка. "Винаги пея за любов, това е начинът, по който се изразявам", споделя звездата. Обичана е еднакво както от обикновените хора, така и от политическите лидери и шоу звезди. Приветствана е от държавни глави и е обиколила всички континенти. "На сцената тя се чувства у дома, там намира своя духовен мир", разказва за нея мениджърът ѝ Джони Старк и добавя: "Такава е Мирей - сърце, което пее, сърце, което плаче, но преди всичко едно сърце, което обича".
През 2018-а, след 13 години затишие, Мирей Матийо издава актуалния си албум "Mes Classiques", в който отдава почит на любимите си творби от света на класическата музика. „Mes Classiques" („Моите класики") е албум, който Мирей Матийо посвещава на паметта на майка си. За албума Матийо записва 18 красиви песни на седем езика - френски, английски, немски, испански, италиански, руски и латински. В „Mes Classiques" влизат творби от Верди, Моцарт, Офенбах, Хендел, Чайковски, Шуберт Брамс, Форе и на испанския композитор и китарист - Франциско Тарега. През 1998-а е удостоена с почетната титла Кавалер на Ордена на Почетния легион.