20-годишният Айкут Исмаилов е тазгодишният носител на стипендията „Лука Бекяров“
Секция: СПОРТ
22 Ноември 2019 13:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
20-годишният Айкут Исмаилов е тазгодишният носител на стипендията „Лука Бекяров“

/КРОСС/ 20-годишният Айкут Исмаилов е тазгодишният носител на стипендията „Лука Бекяров", която „Еврофутбол" дава за седма поредна година. Това стана ясно на стилна церемония, състояла се на 21.11.2019 г. в столичната галерия „Сезони". Шуменецът е третокурсник във факултет „Компютърни системи и технологии" на Техническия университет, София с успех от 2-ри курс от 5,75.

Почетната грамота на Айкут бе връчена от управителите на „Еврофутбол" Руди Вачкова и Николаос Арсенопулос, който заяви: „Лука Бекяров беше изключително добре образован. Бих искал да Ви пожелая да бъдете вдъхновени от Вашите цели, така както бе Лука и нека небето бъде Вашият лимит." От своя страна г-жа Вачкова допълни: „Лука бе един млад човек, който искаше да остане в България и да гради бъдеще за България, за всички нас."

20-годишният шуменец ще похарчи сумата от 2500 лева, осигурена от българския букмейкър, за учебни помагала, допълнителна квалификация чрез курсове и закупуването на устройства. В последните няколко месеца той е силно заинтересован от сферата на Game Development и смята, че стипендията ще му е изключително полезна именно в тази насока. „Благодаря ви за тази награда! Радвам се, че има такива организации, които подкрепят днешната младеж и ни бутат напред", заяви щастливият Айкут.

Стипендиите за постижения в областта на математиката и информатиката за ученици в XII клас, които се отпускат от семейство Бекярови, бяха връчени г-н Борис Бекяров - един от основателите на „Еврофутбол", съдружник и мениджър в компанията. Той сподели: „Чрез тези стипендии ние се докосваме до най-добрата част от българската младеж, като се опитваме да им помагаме. Беше изключително трудно да изберем тазгодишните лауреати".

Първата стипендия в размер на 3 000 лева заслужи ученикът от СМГ Евгени Кайряков. Специалната поощрителна награда от 2000 лева е за Димитър Чакъров от Математическата гимназия в Пловдив. Две са поощрителните стипендии от по 1000 лева - на Дейвид Каменов от ПМПГ в Монтана и на Йордан Цветков от МГ в Пловдив. За първи път бе отличен и преподавател по математика - това е Илиана Цветкова от СМГ, която получи 3000 лева.

Конкурсите за стипендиите „Лука Бекяров" се организират с професионалното съдействие на Фондация ВСause.