Русия и Сърбия се обединяват срещу тероризма
Секция: Русия
22 Ноември 2019 15:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия и Сърбия се обединяват срещу тероризма

/КРОСС/ Сръбският вицепремиер и министър на вътрешните работи Небойша Стефанович, който е председател на Съвета за сигурност на страната, обсъди в Москва със секретаря на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев сътрудничеството в борбата с престъпността и корупцията, съобщи ТАСС.
Стефанович и Патрушев са се договорили за подписването на две споразумения, които ще додеват до допълнителен напредък на сътрудничеството на Сърбия и Русия в областта на сигурността. Едно от тях се отнася за сътрудничеството в борбата с организираната престъпност, а другото - в борбата с тероризма.

В съобщение на сръбското вътрешно министерство не се споменава последният шпионски скандал в Сърбия, но се подчертава, че Република Сърбия ще продължи решителната борба за запазване на своята териториална цялост и суверенитет.

В същото време Небойша Стефанович благодари на руската страна за подкрепата по въпроса за Косово, в това число за възпрепятстването на влизането на Косово в Интерпол.

От своя страна Николай Патрушев изрази подкрепа за сътрудничеството на двете страни в областта на сигурността, а също по други въпроси, представляващи за Сърбия национален интерес. По неговите думи голям принос за това имат срещите на лидерите на Русия и Сърбия, които дават импулс и динамика за развитието на отношенията.