Федерер и Зверев написаха история пред 42 хиляди фенове
Секция: СПОРТ
24 Ноември 2019 12:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Федерер и Зверев написаха история пред 42 хиляди фенове

/КРОСС/ Роджър Федерер и Александър Зверев изнесоха поредното си шоу от турнето с демонстративни мачове в Южна и Централна Америка. И написаха история в играта.

Двамата асове на тениса играха в арената за борба с бикове Plaza de Toros в Мексико Сити. Резултатът е последното, което е важно, но все пак - 3:6, 6:4, 6:2 за Маестрото срещу по-младия, но вече доста сериозен фактор в мъжката игра от Германия.

Далеч по-значимо бе, че огромната овална арена бе пълна с 42 517 зрители, които около два часа по-рано започнаха да се стичат на трибуните. Този път те не гледаха корида, а двама от най-силните "тореадори" с ракети за тенис в ръце.

Турнето се оказва огромен успех като маркетинг, след като залите и стадионите се пълнят, а всякакви артикули с ликовете на двамата се продават край тях.

Преди да излязат на арената за кориди в Мексико, Федерер и Зверев играха в Сантяго (Чили) и Буенос Айрес (Аржентина).

Планираната среща в Богота (Колумбия) пропадна от съображения за сигурност на местната полиция. Протести в града отмениха мача, който бе разпродаден като публика с над 20 000 билета.
И все пак, най-доброто предстои и през февруари Федерер ще счупи отново световния рекорд за публика на мач по тенис за мъже.

И то - с нови над 10 хиляди, добавени към постижението от тази нощ.

Тогава ще играе срещу Рафаел Надал в Кейптаун, Южна Африка, а всички 55 000 билета за местния футболен стадион са отдавна разграбени.