Върви разследване за злоупотреби в БФС
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Ноември 2019 12:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Върви разследване за злоупотреби в БФС

/КРОСС/ Директорът на "Национална полиция" Христо Терзийски потвърди пред btv, че тече разследване на БФС за злоупотреби, нередности в документацията, както и за неправомерно изразходвани средства.
Действията са започнали през лятото и текат по три направления.

Първото е за документални измами, като служители на ГДБОП влязоха в офисите на централата през октомври и иззеха голяма база данни от тях.

Другите са за да неправомерно изтичащи средства по направленията за детско-юношески футбол, като закупуване на екипировка и организиране на лагери. БФС вече реагира на журналистическо разследване именно на btv с декларация, че ще съди медията.

Според Терзийски, превежданите целеви средства от Министерство на спорта към БФС са минавали през три фирми, от които са закупувани екипировки и през които са организирани лагери.

Една от тях е прехвърлена на клошар, други са на имената на афганистански граждани.

Към момента обаче проверката на "Национална полиция" е открила като факти само документални нередности, докато за икономически измами доказателства засега няма.
Разследването на БФС върви в момент, в който футболната ни федерация е с ръководство в оставка, готвейки се за извънреден изборен конгрес.