Белград: Други избират приятелите на София
Секция: Коментари
25 Ноември 2019 10:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Белград: Други избират приятелите на София

/КРОСС/ Председателят на парламентарната комисия за Косово в Скупщината Милован Дрецун отправи ново скандално обвинение срещу България.

След като бе заявил, че в Сърбия действа голяма мрежа от български разузнавачи, Дрецун добави, че българското военно аташе се занимава с неразрешени действия.

Депутатът посочи, че действията на аташето са били свързани с разрешаването на политическия въпрос в южната част на страната, което било недопустимо.

Дрецун добави още, че в "близките дни ще имаме допълнителни данни за действията на разузнавателните служби от някои съседни държави на наша територия. Някои от съседните държави ще реагират много агресивно и нервно". 

Преди него отношение към скандала взе и военният министър Александър Вулин. Той заяви, че приятелите или неприятелите на България са избирани от други, вместо от българите, за разлика от Сърбия, която била независима държава.

Външният ни министър Екатерина Захариева категорично осъди твърденията на Дрецун, че в Сърбия действа мрежа от български разузнавачи.

Според нея такива твърдения "по никакъв начин не отговарят на добрия дух, който съществува в отношенията между двете държави“. Тя се надява, че казаното от Дрецун е лична, а не официална позиция.