Бил Гейтс: Huawei винаги е била много иновативна компания
Секция: Технологии
26 Ноември 2019 09:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бил Гейтс: Huawei винаги е била много иновативна компания

/КРОСС/ В интервю за вестник "Ню Йорк Таймс" Бил Гейтс е коментирал, че настоящите идеи, че всичко американско или китайско е лошо са "налудничави".

Според милиардера и Китай, и САЩ, биха имали полза от взаимна търговия. За да се случи това обаче, трябва да има не само разбиране от страна на Пекин, но и желанието на Вашингтон да бъде по-отворен, пише Gizchina.

"САЩ не трябва да се отказват от една сделка, само защото другата страна в нея е китайска", смята Бил Гейтс.

"Няма съмнение, че в Китай има водещи световни компании в редица области. Това е много добре за света. Huawei произвежда нискотарифни 5G продукти, които се конкурират добре с други компании. Huawei принуждава другите компании да понижат цените си или да подобрят продуктите си. Това е добре. Huawei винаги е била много иновативна компания", заяви създателят на Microsoft и най-богат човек на планетата.

По-рано Бил Гейтс е признал, че се е почувствал разгневен, относно несправедливият начин, по който властите в САЩ са третирали Huawei.

Според него желанието на властите да спрат технологичното развитие на Китай е нереалистично.

Фактът, че за пръв път в своята история САЩ изостанаха технологично от Китай в областта на 5G накара много политици във Вашингтон да поискат "обуздаването" на китайския прогрес.

Според анализаторите санкциите, митата и търговската война е част от технологическата и геополитическа война, която Америка води с втората по сила икономика на планетата.