Дано мини електромобилите дойдат и във вашия град
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Ноември 2019 10:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дано мини електромобилите дойдат и във вашия град

/КРОСС/ Много хора се чудят каква кола да си купят. Ами не му мислете много... Купете си новия модел M2 на компанията Sunshine. Онзи ден попаднах на статия в БЛИЦ за нея и се поинтересувах за това каква е колата и дали си заслужава?!

 

 

Това е двуместен автомобил пригоден идеално за градски условия. Може да изминете максимум 130 км с едно зареждане, а максималната му скорост е 80 км/ч. Изчислено е, че разходът му е около 1 лв. за 100 км., което е около около 1 ст. за изминат цял един километър. При стандартните малки градски коли, ползващи петролни продукти, разходът е между 7 и 10 лв. за 100 км., което означава, че за една година, ако ходиш на работа с него, ще спестиш около 2000 лв. за гориво и милиони вредни емисии от газове за природата. Да не говорим, че и множество безплатни зарядни станции в мрежата на бензиностанции ЕКО, ОМВ, магазини Кауфланд, Метро, Лидл, Мол Парадайз и много други търговски вериги, бензиностанции и молове. Автомобилът позволява и възможността да се зарежда и при домашни условия от електрическата мрежа. Електромобилите могат да се зареждат и чрез соларен панел. Презареждането му трае между 6 и 8 часа. Гаранцията на батерията е 2 години.

 

 

Като сме тръгнали да спестяваме...

Нека ви споделя, че собствениците на такъв автомобил не дължат местни данъци и такси, а също така и не плащат за „Синя" или „Зелена зона". Напоследък всички се оплакваме от липсата на места за паркиране и за огромните суми, които ни се налага да плащаме всеки месец, защото сме имали работа в централните части на града. Със Sunshune M2 пестите и от това, защото имате право да не заплащате за тези „удоволствия" в безгранично претъпкания център, което ви спестява излишни главоболия. Паркирането в сърцето на града с този автомобил е изключително лесно, защото притежава камера за задно виждане и парктроник, а и с оглед на размерите му: 2830x1500x1565 мм винаги се намира място за него. Тежи около 650 кг, а може да „носи на плещите си" до 300 кг.

 

video: https://www.youtube.com/watch?v=5U1YcoYUj-I

 

Този автомобил е изключително лесен и изгоден за поддръжка, изчислено е, че консумативите и ремонтите по него са с около 10 пъти изгодни, отколкото при автомобилите с двигатели с вътрешно горене.

 

 

Sunshine M2 е изключително тих, каквито са повечето електрически автомобили. Притежава климатроник, помислено е и за летните знойни дни и за това жегата да не ви разтопи или студът да не ви превърне в ледена шушулка. Създателите на автомобила са се погрижили за удобството на шофьора и пътниците. Има вградени навигация, блутуут за телефон и още редица екстри.

 

 

Остава само да ми се доверите, да си го купите и да се насладите на лекотата при придвижването във вашия град.

 

 

video: https://www.youtube.com/watch?v=DyizKN0oRTQ