Космическите науки ще спасят човечеството от изчезване
Секция: Наука
26 Ноември 2019 11:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Космическите науки ще спасят човечеството от изчезване

/КРОСС/ Космическите науки ще спасят човечеството от изчезване. След време идните поколения ще гледат обратно към реалността в момента и ще виждат от перспективата на бъдещето историческото значение на случващото се в момента, коментира Тихомир Димитров, основател и главен изпълнителен директор на Space Academy, в предаването "Смарт час" с водещ Живка Поптанасова.

"Space Academy е проект, който реших да създам през 2016 г., след като посетих програмата "Космически науки" в САЩ през 2015 г. Тя представлява е тримесечен курс, който събира 120 души от цял свят и ги запознава с най-новото от космическата индустрия".

"Астрономията и астрофизиката разказват за устройството на Космоса. Другите науки са астронавтиката и космическото инженерство", разкри гостът.

Тихомир Димитров сподели, че децата задават въпроси колко възрастна е Вселената, колко голям е Космосът, какво има в Слънчевата система и др.

Освен в рамките на тези програми занятия от такъв характер се провеждаме и в частните училища".

От думите на госта стана ясно, че децата получават информация по няколко канала, включително лекционна част и проекти като създаване на собствена звездна карта.

Гостът уточни, че директорите са много отворени към инициативи от такъв тип, просто се намират в рамка, която спазват.

"Живеем в уникално време, в което нашите деца в България могат да участват в световната космическа индустрия. В момента плановете на Европейската космическа агенция и НАСА са през 2024 г. да стъпим обратно на Луната...".