След 17 години: Селин Дион отново на върха (Видео)
Секция: Шоубизнес
26 Ноември 2019 13:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
След 17 години: Селин Дион отново на върха (Видео) Новият й албум оглави класацията на Billboard

/КРОСС/ Селин Дион отново може да се похвали, че е номер едно. Канадската изпълнителка се изкачи до първото място в класацията на Billboard 200 за най-добри албуми през годината. Това е петият път, в който Дион се намира на върха, но първи от 17 години насам.

Албумът ѝ „Courage“ беше пуснат на пазара на 15 ноември и досега са продадени над 113 хиляди копия само в Америка. За последно Дион беше на върха през 2002 година с „A New Day Has Come“.

„Courage“ е и първият англоезичен албум на изпълнителката след „Love Me Back to Life“, излязъл през 2013 година. Изпълнителката се похвали и в социалните мрежи, където сподели снимка със заглавието от Billboard.

„Много съм благодарна на всички, текстописците, продуцентите и музикантите, които споделиха невероятния си талант с мен. Благодаря и на страхотните фенове за невероятната им подкрепа. Не знаете колко много значи това за мен. Обичам Ви“, написа Селин в Инстаграм на английски и френски. 

Класацията Billboard 200 нарежда най-популярните албуми на седмицата в САЩ, базирайки се на продажбите в страната. С „Courage“ Дион успява да се изкачи до първото място в три последователни десетилетия. Това я прави четвъртата изпълнителка, която може да се похвали с подобно постижение. 

Чакането от 17 години обаче я прави жената, която има най-голяма пауза между два албума на първо място. Преди това Уитни Хюстън държеше рекорда със 16 години и 4 месеца между песента към филма „The Bodyguard“ и записа ѝ „I Look To You“. 

С „Courage“ Дион вече има 13 албума в топ 10 на Billboard 200. Първото ѝ „посещение“ в класацията е през 1994 година с „The Colour of My Love“.

 

video: https://www.youtube.com/watch?v=WN-ZHOHmvcw